Konferansa Konuşmacı olarak Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Âdem Dölek katıldı. İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın da katıldığı Konferans müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, nişanlı çiftler ve ailelerinin da katılımıyla gerçekleşti. Tören Aydınlıkevler Mahallesi Camii İmam Hatibi Veli Delioğlu’nun tilavet ettiği Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra Aksaray İli’nden gelen 'Grup Vav'ın Semazen Gösterisi ve ilahi dinletisi izleyiciler için sahne aldı..
 
Aile Ve Dini Rehberlik Bürosu üyesi Meryem Ercan’ ın sunuculuğunu yaptığı törende ilk sözü projenin yürütücüsü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Üyesi Kübra Aydemir Cantekin alarak 4 hafta ve toplamda 16 saat sürecek olan proje hakkında bilgiler verdi. Alanında uzman hocalar tarafından fıkıh dersleri ve sohbetler yapılacağını kaydederken, uzman psikolog, sosyal çalışmacı, jinekolog gibi alanında uzman kişilerden sağlık, ekonomi, bilişim gibi birçok konuda nişanlı çiftlere eğitimler verileceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra açılış konuşması için söz alan İl Müftüsü Sayın Yavuz KARABAYIR “Geçmişteki nişanlılık dönemleri ile günümüz nişanlılarını kıyaslayarak, nişanlılık döneminde dikkat edilmesi gereken hususlar”ın altını çizdi. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Sayın Muhammer Doğan da açılış konuşmasında “Boşanma oranlarına dikkat çekerek, böyle bir projenin ortağı olmaktan duyduğu memnuniyeti” dile getirdi. Son olarak Erzincan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Âdem Dölek'in sunduğu 'Aile' konulu konferans ile tören sona erdi. Eğitime katılan nişanlı çiftlere not defteri, kalem ve kimlik kartları dağıtılarak bir sonraki eğitim için bilgilendirildi.
Editör: Doğu Gazetesi