Ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe katılanlar Sarıkamış Şehitlerini andılar. 
Yürüyüşe Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Cavit Şireci, Sami Mollaoğulları, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Hamdi Karakaya,Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu,sporcular,üniversite ve lise öğrencileri ile birlikte binlerce vatandaş katıldı.
       Yürüyüş Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 13 Şubat Spor Salonu önünde başladı ve Fevzipaşa Caddesi üzerindeki yaklaşık 3 kilometrelik yol takip edilerek Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.
Soğuk havaya rağmen yürüyüşe katılan vatandaşlar “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Vatan Sana Canım Feda” ve “Her Türk Asker Doğar” sloganları attılar. Cumhuriyet Meydanı’na son bulan yürüyüşte vatandaşlar İstiklal Marşı’nı okudular. Düzenlenen anma yürüyüşü hakkında açıklamada bulunan Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya; “Erzincan’da yoğun bir katılım ile Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçiklerimizi anmak için buluştuk. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen bu yürüyüşte “Beyaz hüzün” olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı’nda vatanı uğruna can veren kahramanları anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak için gencimiz, büyüğümüz, küçüğümüz hep birlikte şehitlerimizi andık. Amacımız Sarıkamış’ta Şehit düşen Mehmetçilerimizin bu vatanı bizlere nasıl emanet ettiğini göstermektir. Yürüyüşe katılan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
     
Editör: Doğu Gazetesi