25 Kasımda başlayan turnuvada katılan 10-11-12 yaş gurubundan 251 sporcu yarıştı. Maçlar sonucun da 11 yaş kız sporcular da 1. Ayşe Meryem San, 2. Nisa Esilay Bilgin, 3. Esma Toprak derece yaparken, Erkek sporcularda 1.Mustafa Özer, 2. İsmail Görkem Ünal, 3. Batın İkiz oldu.

12 Yaş erkeklerde ise Birinci Emre Çakmak, İkinci Mert Efe Sarı, Üçüncü ise Kemal Tuğra Kuşçu oldu. Kızlarda ise Birinci Yağmur Kasırga, İkinci, İrem Topçu, Üçüncü ise Merve Doğan oldu. Derece yapan bu sporcular Türkiye şampiyonasında Erzincan’ı temsil edecektir.

Turnuvayla ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan Satranç İl Temsilcisi Murat Burak San şu ifadelere yer verdi; “Satranç İl Temsilciliği olarak İl Gençlik Merkezinde küçükler il birinciliği turnuvasını gerçekleştirdik.

Küçükler il birinciliği 10-11-12 yaş gurubunu oluşturuyor. Toplamda 251 sporcuyla turnuvamız yapıldı. Geçen hafta 7-8 yaş gurubu bu hafta da 10-11-12 yaş gurubunun il birinciliklerini gerçekleştirdik. Bu il birincilerimiz 15 tatilde yani Ocak ayında Antalya’da düzenlenecek yarışmada ilimi temsil edecekler.

Geçen sene bu yarışmaya 24 sporcu ile katıldıklarını belirten San,  Bu yıl ise çok daha fazla sporcuyla katılmayı planlıyoruz. Geçen yıl eksiklerimiz vardı ama bu yıl bu eksiklerimiz gidererek kendimizi yeniledik. İnşallah Türkiye şampiyonasında milli takıma birkaç öğrencimizi sokma hedefindeyiz. Erzincan olarak Türkiye’de lisanslı satranç sporcusu açısından 34’cü sırada yer almaktayız. Daha önce ki senelerde 57’ci sıralardaydık. Ama bu yıl kendimizi geliştirerek 37’ci sıraya yerleştik. Önümüzde ki dönemde de bu sayı çok daha artacağının düşüncesindeyiz. Buradan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Satranç severleri de turnuvalarımıza bekliyoruz dedi.

Ayrıca Antalya’da düzenlenecek turnuvaya toplamda üç binden fazla sporcunun katılacağını belirten Erzincan Satranç İl Temsilcisi Murat Burak San, tüm Türkiye’de her ilden kız ve erkek il birincileri olacak. Biz bu süreçte tam 36 tane birincimiz bulunmaktadır. 36 il birincisi her ilden Antalya’daki turnuvaya katılabiliyor. Artı kendi ücretini ödeyerek de düzenlenecek turnuvalara katılabiliyor. Bu sayı velilerimizle birlikte beş bini buluyor. Yani 15 tatilde Antalya’da çok büyük bir satranç şöleni olacak. Bu şölende de inşallah Erzincan olarak da yer alacağız” dedi.

Erzincan Satranç İl Temsilcisi Murat Burak San Turnuvalar süresince destek veren velilere, okullara, antrenörlere ve Gençlik Spor Hizmetleri il Müdürlüğüne teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi