Erzincan Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Şube Müdürü Yıldız Ertunç ve öğretmenlerin katılımları ile Scientix Çalıştayı’nın açılışı yapıldı.

Scientix Projesi; STEM (Science-Bilim, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik, Mathematics-Matematik ) eğitim modelini öğretmen, yönetici, veli, öğrenci ve eğitim çalışanlarına tanıtmayı ve STEM eğitimini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü STEM eğitiminin ülkemizde tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde ilgili öğretmenlerin katılımı ile çalıştaylar ve konferanslar düzenleniyor. Bu kapsamda Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü talebi doğrultusunda Scientix Projesi Koordinatörleri Dr. Tunç Erdal Akdur ve Esra Kayış Erzincan’da ki sayısal ve mesleki grup öğretmenlerine yönelik STEM eğitimi ile ilgili bilgi vermek ve çalışmalar yapmak üzere Scientix Erzincan Çalıştayını 13-15 Şubat tarihleri arasında yürüttüler.

Çalıştayın açılışı ise Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Gün, ayrıca Scientix Projesi Koordinatörleri Dr. Tunç Erdal Akdur ve Esra Kayış’ın yanı sıra öğretmenler ve çeşitli okulların yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış anaokullarda yürütülen STEM proje ürünlerinin sergisi ile başladı. Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, Aziz Gün ve katılımcılar sergiyi gezip öğretmenlerden STEM ürünleri ile ilgili bilgi aldılar.

Aziz Gün programın açılış konuşmasında Erzincan’da yürütülen ve Kodlama-Robotik, Dil Eğitimi, Eğitimde Teknolojinin Kullanımı ve STEM konularını içeren ODAK: 21. yüzyıl proje çalışmalarına değindi.

Yürütülen proje kapsamında STEM eğitimin ve Scientix Çalıştayının Erzincan’da  yürütülen STEM çalışmalarına yapacağı katkının önemini vurguladı. Aziz Gün’ün konuşmalarından sonra Müsteşar Yardımcısı Yıldırım konuşmasında Erzincanlı bir bürokrat olarak Erzincan’da yürütülen eğitim faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve elde edilen başarıların kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Ayrıca STEM eğitimi ve 21. Yüzyıl becerilerinin bulunduğumuz çağdaki yerinden ve öneminden söz etti.

Editör: Doğu Gazetesi