Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Astsubayı Tamer Meriç’in Erzincan’da ki evine ateş düştü. Şehit Astsubay Meriç’in eşi Hülya Meriç, acı haberi Erzincan da ki kayınpederinin evinde aldı.
Şehit haberini alan Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci acı haberi vermek üzere bulunmak şehit evine gitti. Şehit Astsubay Meriç’in eşi Hülya Meriç, acı haberi aldıktan sonra rahatsızlanması sonucu 112 Acil Sağlık Ambulansı ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Acı haberi duyan şehidin yakınları, şehit Astsubay Tamer Meriç’in baba evi ve kayın pederinin evine koştu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada ise, "29 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 16.55’te şehit olmuştur" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Şehidimiz toprağa verildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında teröristlerce yapılan saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Tamer Meriç toprağa verildi. Astsubay Başçavuş’un cenazesinde gözyaşları sel oldu.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Astsubayı Başçavuş’un cenazesi Terzibaba Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Erzincan da ki Şehit Mezarlığına defnedildi.
Düzenlenen cenaze törenine 3. Ordu Komutanı İsmail Serdar Savaş, Erzincan AK Parti Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum, kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, devlet ve askeri erkan ile şehidin yakınları ve Erzincan halkı katıldı.

Cenaze töreninde şehit Astsubay Başçavuş Meriç’in eşi Hülya Meriç’in feryadı ise yürekleri dağlarken, şehidin iki çocuğu ise törende gözyaşlarına boğuldu. Şehidin cenazesi dualarla toprağa verildi.

Editör: Doğu Gazetesi