Düzenlenen yemeğe programına Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir eşi Sema Akdemir, 3. Ordu Garnizon Komutan Vekili Tuggeneral Mehmet Göktan, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve eşi Yasemin Çakır, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve askeri erkân katıldı.
Yemekte açılış konuşmasını yapan Muharip Gaziler Derneği Erzincan Başkanı Sabri Taş; “ Bugün 19 Eylül Gaziler Günü, Gazilerimizin en mutlu günü bugün bizleri bu vesile ile bir araya getiren, Erzincan Valimize, Erzincan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bu ülke için canlarını, kanlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.
Taş’ın konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise konuşmasında; “ Yaklaşık 4 yıldır 19 Eylül tarihinde beraber oluyoruz ve bugün münasebeti ile sizlerle hasbıhal ediyoruz. Bazen ihmallerin, bazen gözden kaçan hususların, senede bir günde olsa beraberce tekrar değerlendirilmesine bugün vesile oluyoruz. Bizler bir gün veya başka programlarda bir araya gelmiş olsak bile sizleri hiçbir zaman akıldan, hatırdan çıkartmıyoruz. Çünkü sizler ortaya koymuş olduğunuz, yaklaşımla, iradeyle ve eylemle birlikte bizim bugün üzerinde yaşamış olduğumuz, toprakları tehdit eden unsurlara veya bu toprakların bütünlüğüne karşı mücadele etmiş olan düşmanlara karşı ortaya koymuş olduğunuz yaklaşımla bizim bugün bağımsız yaşamamızın, güvencesi ve teminatı olmuş kişilersiniz ben bu vesile ile senede bir gün bile olsa sizlerle bir araya gelmekten gurur ve onur duyuyorum diyerek, tüm Gazilerin Gaziler gününü kutluyorum” dedi.
Son olarak bir konuşma yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise konuşmasında; “ Bugün devletimiz, milletimiz için çok önemli bir gün çünkü şehitlerimiz ve gazilerimiz devletimizin, milletimizin övünç kaynağıdır. Bizim varlık sebebimizdir. Eğer biz bu topraklar üzerinde rahatça, özgürce, huzur içerisinde yaşıyorsak bunu önce şehitlerimize ve çok değerli gazilerimize borçluyuz. Elbette şehitlerimizi, gazilerimizi hiçbir zaman gönlümüzden, aklımızdan uzak etmiyoruz. Her zaman onlar bizim yanımızdalar ama böyle önemli bir günde onlarla beraber olmak, duyguları birlikte paylaşmak anıları tazelemek ve gelecek nesillere bizim için çok önemli olan şehitlik ve gazilik mertebesinin ne kadar önemli olduğunu onlara yansıtmak için önemli bir gün ayrıca bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sakarya Meydan Muharebesinden sonrası kendisine Mareşallik ve Gazilik rütbesinin verildiği gün ben bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor değerli gazilerimize minnetle şükranlarımızı arz ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 
Editör: Doğu Gazetesi