15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Ekşisu Mesire alanı yakınında 15 Temmuz Şehitleri anısına 250 adet fidan dikildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından şehitler anısına hatıra ormanı oluşturuldu. Ekşisu mesire bölgesinde 15 Temmuz Şehitleri anısına oluşturulan hatıra ormanındaki fidan dikim programına Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Türker, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu, Erzincan Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, Milletin 15 Temmuz’da kararlı ve dik duruşu ile bir tarih yazdığını belirterek, bu hain darbe girişimi sırasında şehit düşen 250 vatandaşın isminin yaşatılacağı bir hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi.

Daha sonra konuşma yapan Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülkenin geleceğine kastetmeye çalıştıklarını ancak kahraman Türk milletinin dik duruşu bu girişime engel olduğunu söyledi. Konuşmasını sürdüren Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk; “Asker kılığı içerisinde ordumuzda yapılanmış vatan hainlerinin kalkışmış olduğu darbe girişimi, milletimizin cesareti, metaneti ve ordumuz içerisinde giydiği üniformayı gerçekten hak eden kahraman askerlerimizin de bu darbe girişimine karşı durması suretiyle milletimiz büyük bir tehlike atlatmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızı, halkımızın kendi iradesine sahip çıkmak suretiyle şehirlerin meydanlarına davet etmesi üzerine halkımız şehir meydanlarında tuttukları 45 günlük demokrasi nöbetleri ile emanetine sahip çıkmıştır. Türk tarihi, vatanı için ölümü göze alarak şehadet mertebesine ulaşan kişiler ile vatanı için yaşayan insanların yazdığı bir tarihtir. 250 şehidimizi temsilen dikeceğimiz fidanlar onların mana aleminde ulaşmış oldukları çınarları temsil etmektedir. 15 Temmuz’un boşa olmadığının en büyük göstergesi bugün Afrin’dir Fırat Kalkanıdır. Uluslararası alanda görev yaptığı her yerde ay yıldızlı bayrağımıza layık bir şekilde hizmet eden askerlerimizdir, vatan evlatlarımızdır, gönüllü korucularımızdır, emniyet teşkilatımızdır. Bu vesile ile bin yıllık Anadolu tarihinde bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi, özellikle 15 Temmuz gecesinde gövdelerini tankların, kurşunların önüne siper eden şehitlerimizi ve 2 bin 196 gazilerimizle, terörle mücadelede şehit olan vatan evlatlarımızı rahmetle minnetle yad ediyorum” dedi

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından oluşturulan alanda 250 şehit için 250 fidan toprakla buluşturuldu.

Editör: Doğu Gazetesi