Şahin açıklamasında; “Önümüzdeki haftalar içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İki başkan, Üç Başkan yardımcısı ve beş uzman ataması yapılacaktır. Yine ayrıca Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı tüm hastaneler de idari kadro atamaları da şekillenecektir. Bu atamalarla ilgili olarak beklentimiz kesinlikle sendikal ayrımın yapılmamasını, yapılacak görevlendirmelerde sendikada yönetici pozisyonları olanlara idari birimlerde görev verilmemesini beklemekteyiz.

Sendikalarda yönetici görevleri olanlara, idari kadrolarda yer verilmemesi Kurumlarda ki iş barışının sağlanması açısından son derece önem arz etmekte olup, bu atamaların sağlık çalışanları arasından ehliyet ve liyakat esas alınarak yapılmasını beklemekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN yaptığı açıklamada ‘İşinin altından kalkamayan 'beyefendi böyle istiyor' diyor. Adımı kullanarak size kim geliyorsa benden bir telefon almıyorsanız bana sorun. Bunu teyit etmiyorsam bu insanları lütfen gönderin. Ne demek adımı kullanmak? Bu bizim siyaset etme anlayışımıza terstir. Bunu yapanlar hepsi sahtekardır, dolandırıcıdır. Bunlara yol vermeyin. İsmimi, unvanını kendi yanlışına alet etmeye kalkan hiç kimseyi affedemem.

Sayın Cumhurbaşkanımız yapmış olduğu bu açıklama ile durumu en açık şekliyle ortaya koymuş olup, İlimizde de yapılacak olan atama ve görevlendirmelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın ve siyasetin ismini kullanarak bir yerlere gelmeye çalışanlara müsaade edilmemesi gerektiği açıkça ortaya konmaktadır.

Ülkemiz son zamanlarda zor süreçlerden geçmektedir. Türkiye üzerinde emelleri olan huzurumuzu kaçırmaya çalışan iç ve diş mihraklara Milletimizin vereceği en güzel cevap birlik ve beraberlik halinde kenetlenmektir. Bundan dolayıdır ki Ülkemiz genelinde ve İlimizde yapılacak olunan bu yönetici atamaları birliğimiz ve beraberliğimiz açısından son derece önem arz etmekte olup, liyakat ve ehliyetin göz önüne alınacağını, kurumlarımızın ehline teslim edileceğini, bu atamaların ülkemizin birliği ve beraberliğine katkı sağlayacağını düşünmekteyiz” dedi.

 

Editör: Doğu Gazetesi