2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının 2 hafta sonra başlayacağını ifade eden Gün yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sınıf öğretmenlerinin katılacağı tüm toplantılara katılmayı arzu ettiğini söyleyen Gün Sene Başı Seminer çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Seminer çalışmaları ile ilgili iki noktayı vurgulayan Gün öncelikle sene başı seminer çalışmasının yıl geneli için plan ve program yapmak adına önemli olduğunu söyledi. “Sene sonu çalışmalarında ise eğitim-öğretim döneminde yapılan çalışmalar neticesinde alınan mesafe, eksiklikler ve telafi edebilmek adına izlenecek yol haritaları belirlenmektedir. Bu nedenle seminerler çalışmaları çok önem arz etmektedir. “dedi. Öğretmenlerin de, öğrencileri olumlu yönde değiştirip dönüştürdükleri gibi kendilerinin de dünde kalan değil zamanı yakalan kişiler olmaları ve kendilerini geliştirip yenilemek durumunda olduklarını ifade etti.

Birinci sınıf öğrencilerinin önümüzdeki hafta uyum eğitimine alınacağını söyleyen Gün Bakanlık tarafından hazırlanan “Okula Uyum Haftası” kitapçığının tüm öğretmenler tarafından incelenmesini istedi. Okulun parçalardan oluşan bir bütün olduğunu ve parçalardaki tek bir uyumsuz parçanın bile çalışmayı engelleyeceğini ve uyumsuz parçanın tamirinin de öğretmen tarafından yapılacağını söyledi.

Özellikle yeni sınav sistemleri konusunda yapılan “Sınav Analiz” çalışmasına değinen Gün, branş bazında yapılan seminer çalışmalarında “Sınav Analiz”in de görev alan öğretmenlerin dikkatle dinlenmesini istedi.

Editör: Doğu Gazetesi