Milli İrade Platformu adına açıklamalarda bulunan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, “Bize düşen millet olarak birbirimize sımsıkı sarılmak ve kenetlenmektir” dedi.

Sarak açıklamasında; “Türkiye yıllardır bölücü terör örgütü PKK’nın katliamlarına maruz kalmaktadır. Eli kanlı örgüt yaklaşık 30 yıldır sivil asker demeksizin yurttaşlarımızı alçakça katletmekte, ülkemizi acılara boğmaktadır. Halkımızın engin sağduyusu ve yüksek millî bilinci sayesinde Türkiye’yi bölüp parçalama hedeflerine ulaşamayan düşmanlarımız, PKK’ya ilaveten elleriyle besleyip büyüttükleri FETÖ ve DAEŞ gibi terör örgütlerini de üzerimize salmışlardır. Bunlardan FETÖ, ülkemizin tüm kurumlarını sinsice zaptetmiş, 15 Temmuz günü de hain darbe teşebbüsüyle insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir vahşet ve ihanet sergilemiştir. Emperyalist güçlerin İslam dünyasının başına bela ettiği DAEŞ de son yıllarda Türkiye’yi hedef almış, yüzlerce insanımızı vahşice katletmiştir. Renkleri farklı, özleri aynı olan ve emperyalizme hizmet eden bu örgütler, bazen ayrı, bazen birlikte hareket etmekte, Türkiye’yi ve Türk Milletini zayıflatmayı, bölmeyi ve nihai hedef olarak da vatanımızı işgal etmeyi hedeflemektedirler. Büyük Türk Milleti ve Erzincan halkı bu oyunu görmüştür. 15 Temmuz darbesini bertaraf etmiş, başta İstanbul Yenikapı ve Erzincan Cumhuriyet Meydanı olmak üzere memleketin dört bir yöresinde bir ve beraber olduğunu, kanının son damlasına kadar vatanını savunacağını tüm dünyaya haykırmıştır.  Ancak dış düşmanlarımız ve onların içerideki maşaları olan terör örgütleri hain emellerinden vazgeçmemişlerdir. Son günlerde artan terör olayları ve Türkiye’nin Suriye topraklarına müdahale etmek zorunda kalması bunun en açık göstergesidir.
Doğrusu şu ki, ülkemiz yeni bir İstiklal Savaşı vermektedir. Bize düşen millet olarak birbirimize sımsıkı sarılmak ve kenetlenmektir. Al yıldızlı bayrağımız altında, tek devlet ve tek millet olarak vatanımıza sahip çıktığımızı dosta düşmana göstermektir. Bu çerçevede Erzincan halkını temsil eden tüm sivil toplum kuruluşlarımızın ve siyasi partilerimizin katılımıyla oluşturduğumuz Milli İrade Platformu tarafından BÜYÜK ERZİNCAN YÜRÜYÜŞÜ adıyla “Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet” programı düzenlenmiştir. Yürüyüş Tertip Komitesi ve Siyasi Parti Temsilcileri olarak sadece Türk bayraklarının olacağı ve terörü lanetleyen sloganlar dışında hiçbir şeyin söylenmeyeceği bu birlik ve kardeşlik yürüyüşüne tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasına, CHP, AKP, MHP temsilcileri, Gaziler Derneği, Memur-Sen, Muhtarlar Derneği, Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi parti temsilcileri ve Ülkü Ocakları temsilcileri katıldı.  

Editör: Doğu Gazetesi