AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit  Şireci yaptığı açıklamasında; “ Bundan 26 yıl önce meydana gelen depremde resmi kayırtlara göre 653 hemşehrimizi ebediyete uğurladık. Ve yaşanan büyük deprem sonrasında toprağa verdik. Bunun hüznü içerisindeyiz ve 26 yıldır bu hüznü hep birlikte Erzincan olarak yaşıyoruz.

Erzincan tarih boyunca birçok kez büyük ve yıkıcı depremler ile karşı karşıya kalmış, binlerce insanımız yaşamını yitirmiştir. 13 Mart 1992’de bu büyük yıkıcı depremlerin sonuncusudur. Şehrimizde meydana gelen bu deprem sonunda yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlerce vatandaşımız da yaralanmıştır. Birçok ocağa ateş düşmüş, yüzlerce vatandaşımız evinden yurdundan ayrılıp göç etmek zorunda kalmıştır. Acı tecrübeler bize öğretti ki deprem öldürmez, bina öldürür. Bir daha böyle acılar yaşamak istemiyoruz. Geçmişten ders çıkarmalıyız.

AK Parti hükümetimiz bu günlere tanık olan bir anlayışla bu konuda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız aracılığıyla yapı denetimlerini artırarak sıklıkla ve sürekli gerçekleştirmektedir. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ben bu duygu ve düşüncelerle 13 Mart 1992’de hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı dilerim” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi