2014-2015 öğretim yılında ilk mezunlarını veren 230 öğrencisi olan okuldan, 2015-2016 öğretim yılında, 5 yıllık sivil havacılık eğitimlerini başarı ile tamamlayan 33 öğrenci , Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk,  Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İlyas  Çapoğlu, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü  İlhami Yücel, Çelebi Havacılık Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaya, Çelebi Havacılık Holding Insan Kaynakları Başkanı  Derya Tekin Yusuf, Çelebi Havacılık Holding Avrupa/Orta Doğu/Afrika Yer Hizmetleri ve Kargo Başkanı Atilla Korkmazoğlu, Çelebi Hava Servisi İnsan Kaynakları Direktörü, Çelebi Havacılık Holding Kurumsal İletişim Müdürü Leyla İrten, DHMİ yetkilileri, ÇHS Erzincan İstasyon Müdürü  Mesut Yeter, Okul öğretim görevlilerinin hazır bulunduğu törende keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Program da Okulu derece ile bitiren ilk üç öğrenciye başarı belgelerinin yanı sıra Okul 1.si Derya Yar, İkincisi: Dudu Ordu, 3. Mustafa Gökay Akgül, Çelebi Havacılık Holding’in özel ödülleri de üst düzey davetliler tarafından öğrencilere takdim edildi. Okul birincisi Derya Yar mezun öğrenciler adına yaptığı konuşması ile salonda hazır bulunan ailelere ve tüm davetlilere teşekkürlerini iletti ve mezuniyet kütüğüne ismi yazılı plakayı çaktı...

Okul Hakkın da bilgi veren Erzincan Üniversitesi Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu yetkililer ; günümüzdeki önemi giderek artan sivil havacılık sektörüne uluslararası havacılık standartlarına uygun, gerekli bilgi ve beceriye sahip nitelikli elemanlar kazandırmak amacıyla Ulaştırma Bakanlığı ve Çelebi Havacılık Holding işbirliğiyle kuruldu.  Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi’nde bulunan modern yüksekokul binası, Çelebi Havacılık Holding tarafından yapımı ve donatımı tamamlanmasının ardından, eğitim-öğretim faaliyetine geçmiştir.

Modern yapısı ile öne çıkan Erzincan Üniversitesi Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu binası, dört katlı ve toplam 16.000 metrekare büyüklüğe sahiptir. Yüksekokul da Toplam 1541 öğrenci kapasiteli 28 derslik, toplam 88 öğrenci kapasiteli 2 bilgisayar laboratuvarı ve toplam 20 öğrenci kapasiteli dil laboratuvarı ile 77 öğretim elemanı odası mevcuttur. Eğitim-öğretimin standartlara uygun bir şekilde yürütülmesi ve öğrencilere sosyal imkânlar sağlamak amacı ile yüksekokul, çağın gerektirdiği modern araç ve gereçlerle donatılmıştır denildi.

İlk kez 2010–2011 eğitim-öğretim yılında merkez yerleşkede hazırlık sınıfına alınan öğrencilerle eğitime başlayan yüksekokulda Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü’nün bulunduğu yüksekokulda , YGS–6 puan türüne göre öğrenci almaktadır. Bir yıl İngilizce hazırlık eğitiminin ardından dört yıllık lisans eğitimi verilen Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda, Uçak Gövde Motor, Uçak Elektrik Elektroniği, Hava Trafik Kontrolörlüğü ve Pilotaj bölümlerine öğrenci alımı için de gerekli altyapı çalışmaları devam edilmektedir denildi.

Uzman akademik kadrosu, modern binası ve çağdaş donanımı ile eşsiz bir eğitim ortamı sunan Erzincan Üniversitesi Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu, ayrıca öğrencilerine eşsiz birçok avantaj da sunduğu belirtilirken 

Erzincan Üniversitesi Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun sağladığı diğer  avantajları sıralarken Çelebi Hava Servisi tarafından, yüksekokulu başarılı öğrencilerine karşılıksız burs verdiği, 

Öğrencilerimiz, başta Çelebi Hava Servisi olmak üzere, birçok önemli havacılık kuruluşunda staj yapma imkanına sahip oldukları belirtildi. 

Okul hakkında bilgileri veren yetkili konuşmasına şöyle devam etti; Öğrencilerimiz, uygulamalı eğitim avantajına sahiptir. Öğrencilerimiz eğitimleri boyunca öğrendikleri teorik bilgileri, Çelebi Hava Servisi’nin faaliyet gösterdiği 29 havalimanında uzman eğitmenler gözetiminde uygulama imkanı bulmaktadır. Bu sayede mezun olan öğrencilerimiz, kariyerlerine çok önemli iş tecrübeleri ile başlayabilmektedir. Öğrencilerimiz, profesyonel İngilizce eğitim fırsatına da sahiptir. Yüksekokulumuzda, Çelebi Hava Servisi tarafından yurtdışından getirtilen ve yabancı eğitmenler tarafından önce 1 yıl hazırlık ve 4 yıl lisans olmak üzere, güncel durumda ise 4 yıllık lisans eğitimi ile güçlü bir yabancı dil eğitimi verilmektedir. Bu, öğrencilerimizi, İngilizcenin hakim olduğu sivil havacılık sektöründe çok önemli olan bir avantaj sağlamaktadır.

Çelebi Hava Servisi, belirlenen başarı kriterlerini sağlayan öğrencilere, mezuniyetlerinin hemen ardından istihdam garantisi vermektedir.

Öğrencilerimiz, Erasmus ve Farabi öğrenci değişim programları ile eğitimlerini yurtiçi ve yurtdışında aynı bölüme sahip üniversitelerle tamamlama avantajına sahiptir., 6 üniversite ile anlaşma sağlayan yüksekokulumuz, bu konuda daha çok üniversite ile işbirliği gerçekleştirebilmek için çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir.

58 yıllık köklü geçmişi ile alanında Türkiye’nin ilk özel sektör şirketi olan Çelebi, bugün global bir marka konumunda. Çelebi, 2 kıta, 5 ülke ve 36 havalimanında, yer hizmetleri ve kargo&antrepo hizmetleri veriyor. Çelebi, Türkiye’nin yanı sıra Macaristan – Budapeşte, Avusturya – Viyana, Almanya – Frankfurt, Hindistan’da ise Delhi ve Mumbai’de yürüttüğü faaliyetleri ile bugün küresel arenadaki en önemli markalar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Çelebi, yarım asrı aşan ulusal ve uluslararası tecrübesini, kurucusu Ali Cavit Çelebioğlu’nun adını taşıyan yüksekokulumuza yansıtıyor. Modern binamızın yapımı ve donatımını da üstlenen Çelebi, gerek akademik eğitimi geliştirerek, gerek akademik kitaplar hazırlayarak ve gerekse uzmanları ile yüksekokulumuza destek oluyor. Öğrencilerimiz eğitimlerini, alanında uzman ve dünya markası Çelebi’nin tecrübesi ve bilgi birikimi ışığında gerçekleştirebilme avantajını da yaşıyor.

Tüm bunların yanında, öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmeleri ve sosyal yaşamda aktif rol alabilmeleri için Yüksekokulumuz bünyesinde kurulan Havacılık Kulübü ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Yüksekokulumuzun binasını yapan, donanımı ve eğitimi ile yakından ilgilenen Çelebi Hava Servisi A.Ş. öğrencilerimizin kulüp faaliyetlerini de önemsemekte ve her türlü desteği vermektedir denildi.

Program müzik eşliğinde verilen ikram ile devam etti.

 

Editör: Doğu Gazetesi