Kalkınma Bakanlığınca sürdürülen Sosyal Destek Programı (SODES) 2017 başvuruları başladı. SODES projeleri ile yerel dinamiklerin harekete geçirilerek istihdam edilebilirliğin artırılması, sosyal içermenin sağlanması ile kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler desteklenecek.

Program kapsamında desteklenecek her bir proje için tahsis edilecek asgari hibe tutarı 100.000 TL ve azami hibe tutarı 500.000 TL olarak belirlendi. Program kapsamında hazırlanacak proje teklif formu doldurularak, SODES bilgi sistemi (SODES-BİS) sistemine girilmesi ve iki suret çıktı alınarak Erzincan Valiliği'ne gönderilmesi veya elden teslim edilmesi gerekmektedir. Başvurular 16 Mart 2017 tarihinde sona erecek.

 

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıyla başvuruların teknik bilgileri anlatıldı. SODFES'in tanıtım videosuyla başlayan toplantıda 16 Mart tarihinde sona erecek projenin detayları görüşüldü. 

Gerçekleşen toplantıya Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Suha Gülseven, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Uzmanı Murat Demir, Özsöz Gazetesi Sahibi Gazeteci-Yazar Kazım Erdem Özsoy, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile davetliler katıldı. 

Programda ilk olarak konuşan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Suha Gülseven yapmış olduğu açıklamasında; "Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı kapsamında açılan hibe çağrı programımız geçen hafta 23 Şubat Perşembe günü çağrıya açılmış bulunmaktadır. Son başvuru tarihi ise 16 Mart 2017 tarihindedir. Buda önümüzde 13 gün gibi kısa bir sürenin olduğunu gösteriyor. Erzincan ili olarak yapacağımız projelerin Erzincan'a hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum. Uygulanacak projelerimiz ile ilimizin dezavantajlı kesimletin sosyal, kültür sanat ve spor alanlarındaki yaralarına bir nebze daha derman olmasını temenni ediyorum. SODES ilk oalrak 2008 ve 2009 yıllarında GAP bölgesinde uygulanırken 2010 yıllarında DAP illeri de dahil edilerek 2017 yılında Erzincan ilimizde uygulanan iller arasına katılmıştır. Valiliğimiz tarafından yürütülen SODES projeleri genel dinamikleri harkete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyla yapıların ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha ekonomik ve sosyal hayata daha çok katkı sunmak amacıyla projeleri desteklemektedir. 

 

Ardından konuşan Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz ise yaptığı açıklamasında; "Öncelikle toplantıya göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzde tam 13 günümüz gibi kısa bir süremiz var. Bu 13 günlük süre az görünsede özellikle Kaymakam arkadaşlarımız ve Belediye Başkanlarımız bilirler Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın programları çerçevelerinde Sayın Valimizin emir ve talimatları doğrultusunda sadece iki gün içerisinde ilimizde 70 proje hazırlandı ve Ankara'ya gönderildi. Yani ikin içerisinde 70 projeyi hazırlayıp Ankara'ya gidneren Erzincan inşallah 13 gün içerisinde bu SODES projeleri konusunda gerekeni yapacaktır. Bu konuda biraz gece gündüz durumlarını gözetmeden, hafta içi, hafta sonu demenden çalışmamaız gerekiyor. 13 gün sonra inşallah arkadaşlarımızın anlatacakları teknik  çerçevesinde projeleri hazırlayalım ve inşallah devletin bu imkanından azami ölçüde de faydalanmış oluruz" dedi.

Daha sonra Erzincan Valiliği AB dış ilişkiler proje uzmanı Murat Demir hibe çağrısına yönelik SODES tanıtım ve içerik sunumu yaptı.

Toplantı program ve içeriğine yönelik soru cevaplar ile devam etti.

 

Editör: Doğu Gazetesi