Erzincan’ın meşhur tulum peyniri, tüm Türkiye’de satışı yapılan ve vatandaş tarafından en çok beğenilen peynirler arasındaki yerini koruyor. Yazları serin ve yüksek yaylalarda elde edilen süt ile yapılan tulum peynirinin tadı herkes tarafından beğeniliyor. Vatandaşın taleplerine cevap veren işletme sahipleri ise her yıl farklı konseptlerde tulum peynirini piyasaya sürerek vatandaşın beğenisine sunuyor. Erzincan’da da Mehmet Beydili isimli tulum peyniri üreticisi sucuk şeklinde tulum peyniri üretti. Beydili, sucuk şekli verdiği tulum peynirinin hem uzun ömürlü olduğunu hemde daha kullanışlı olduğunu kaydetti.


 

Peynir üreticisi Mehmet Beydili, talebe göre ileride seri üretim yapacaklarını dile getirerek, sucuk şeklindeki tulum peynirinin Türkiye’de ilk tek olduğuna dikkat çekti.


 

Beydili "Bilindiği üzere Erzincan tulum peyniri Türkiye’de en çok talep edilen ve beğenilen peynirler arasındaki yerini koruyor. Kimi zaman vatandaşlarımız bazı sorunlarla karşılaşabiliyor. Ambalaj saklama gibi sorunlar olabiliyor. Biz de bu nedenle arkadaşlarımızla düşündük ve böyle konsept yapmaya karar verdik. İlk denemelerimizi çörek otlu ve sade tulum peyniri olarak yaptık. İleri ki süreçte daha farklı çeşitlerimiz de olacak. Örneğin kekik otlu ve cevizli gibi. Bu yaptığımız çalışma Türkiye’de ilk ve tek. Vatandaşlarımızın talebi olursa bunun seri üretimine de geçeriz kısa zamanda" dedi.

Editör: Doğu Gazetesi