Erzincan 13 Şubat Kapalı Spor Salonunda konser eşliğinde düzenlenen aday tanıtım toplantısına MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, MHP Erzincan İl Başkanı Erkan Karaman, MHP Erzincan Merkez İlçe Başkanı Yaşettin Yılmaz, MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Av. Hamdi Karakaya, MHP Erzincan İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarının yanı sıra binlerce partili katıldı.
Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan MHP Erzincan İl Başkanı Erkan Karaman yaptı. Karaman; “Bir seçim startına daha girdik. 3 aydır sahadayız. Elimizden geldiğince canla başla çalışıyoruz. Sizlerde çalışıyorsunuz biliyorum. Şurada bir aylık bir süremiz kaldı. Bu aylık süreyi hep beraber geceli gündüzlü yorulmadan bıkmadan çalışarak inşallah 30 Martta Milliyetçi Hareket Partisi o ipi kucaklayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şu heyecanlı kalabalığı gördükten sonra Erkan Karaman diyor ki yaraların merhemi sarıldı. 30 Martta inşallah beldeye Milliyetçi Hareket Partisi damgasını vuracaktır” dedi.
Daha sonra seçmenlerine seslenen MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Av. Hamdi Karakaya ise açıklamasında; ”Ben Erzincanlı kimliğimle ülkücü kimliğimle hep şeref duydum hep onur duydum. Şimdiye kadar ki hayatımın en büyük övüncü hizmet dolu mücadele dolu onurlu hayatımdır. Yaptığım mesleklerde Cumhuriyet Savcılığında, Avukatlıkta adaleti ve hakkı hep önde tuttum. Hep baş tacı ettim. 12 yıllık belediyecilik hayatımda ki ilkem hep hakka ve halka hizmet ilkesidir. Bu ilkelerimle bu hedefimle Erzincan ve Erzincanlıya hizmet etmek için Belediye Başkan Adaylığına müracaat ettim. Belediye Başkanı olurken arkamda ne bir milletvekili ne bir başbakan ne bir bakan nede bir sermaye vardı. Ben kimsenin himmetiyle kimsenin elimden tutmasıyla kimsenin iteklemesiyle bu göreve talip olmadım. Benim güvendiğim 40 yıllık siyasi tecrübem birikimimdir ” dedi.
En son konuşan ve aday tanıtım toplantısı için Erzincan’a gelen Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ise konuşmasında; “Siz bugün Sivas’ın ötesinden öyle bir ses veriyorsunuz ki Başbakan’ın Erzincan’a giremeyeceğini gösteriyorsunuz. Biz 2011 senesinde Iğdır’dan öyle bir ses verdik ki Doğu’nun en doğusundan öyle bir ses verdik ki Başbakan’ın partisi oradan Milletvekili çıkaramadı. Erzincan’da da önce belediyeyi Allah’ın izniyle alacağız. Sonrada buradan Milletvekili çıkararak meclise göndereceğiz. Değerli hemşerilerim eğer kabul ederseniz 2011 senesinde buradan bir Milletvekili çıkaramamıştık. Eğer kabul ederseniz bu kalan süre içerisinde sizden birisi olan bu kardeşiniz sizin mecliste ki sesiniz mecliste ki fahri Milletvekiliniz olacaktır. İçimiz dolu, içimiz yanıyor. Çünkü Başbağları unutmuş değiliz. Cengiz Akyıldızları unutmuş değiliz. Bu memlekete verdiğimiz bu kadar şehitlere rağmen bir hükümet çıkmış toprağımızı ayağımızın altından çekip alamaya cüret ediyor. Bir Başbakan çıkmış Türk Milliyetçilerinin beyi Dr. Devlet Bahçeli’ye dil uzatmaya cürret ediyor. Bunu cevapsız mı bırakacağız. Elbette bırakmayacağız. Ama biz cevabı nerede vereceğiz. Cevabı sandıkta vereceğiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından MHP Erzincan İl Başkanı Erkan Karaman, Milletvekili Oğan’a Erzincan Hatırası Bakır bir saat hediye etti. MHP Erzincan İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları Erzincanspor atkılarıyla partililerini selamladılar. Aday tanıtım toplantısı ünlü sanatçı İbrahim Erkal’ın rahatsızlanması nedeniyle konser verememesi üzerine Sanatçı Nuray Hafiftaş’ın konseriyle sona erdi. Konserde Sanatçı Hafiftaş, Türkiyem şarkısını söyleyerek salonda ki partilileri coşturdu. 
Editör: Doğu Gazetesi