Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Erzincan İl Defterdarı Hüseyin Savan ; “ 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırmasına ilişkin kanun kapsamında yapılan borçların 4 taksiti ile 7020 sayılı bazı alacaklıların yeniden yapılandırmasına dair kanun kapsamında yapılan borçların ikinci taksit ödemeleri 2 Ekim 2017 akşamına kadar yapılması gereklidir.

Özellikle mükelleflerin 7020 sayılı kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edebilmeleri için ilk iki taksiti sürelerinde ödemeleri şart olduğunu belirten Erzincan İl Defterdarı Hüseyin Savan, yoksa bu hakları sona erecektir. Bu nedenle özellikle 7020 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan borçların ikinci taksit tutarı 2 Ekim akşamına kadar yapılması zorunludur.

Tüm bu ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığının gib.gov.tr sayfasından kredi kartları ile anlaşmalı tüm bankalarda da vergi daireleri ve mal müdürlüklerinden yapılandırılabilmektedir. İnternet üzerinde yapılacak ödemelerde her hangi bir mağduriyetin oluşmaması için tarayıcıya www.gib.com.tr adresine giriş yapılarak dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle vatandaşlarımızdan muhtemel zorunluluklarıyla karşılaşmamak için ödeme işlemlerini son günlere bırakmamalarını önemle hatırlatırız” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi