Yıldırın Akbulut Kapalı Spor Salonunda 9 ay süreyle çalıştırılacak 250 personel noter huzurunda yapılan kura ile belirlendi. 250 işçinin kura çekimi sonrasında kuradan adı çıkanlar sevinçlerini aileleri ve yanlarında bulunan arkadaşları ile paylaşırken, kurada adları çıkmayan vatandaşlar salondan üzgün şekilde ayrıldı.

Dedik ve haber yaptık. Ancak daha sonra Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, İşkur’dan Milli Eğitim’de çalışacak kişilerin daha önce iki yıl çalışanlardan alım yapıldığını söyledi. Karaman gerekçe olarak ise, iki yıl çalışanlardan herhangi bir şikayet gelmemiş olması olarak gösterdi.

Vatandaşlar ise bu durumda isimler belli iken 6 bin kişi kuraya neden çağırıldı? İnsanların duyguları ile neden oynandı? noter orada ne olarak görev yaptı? Kura çekimi göstermelik ise vatandaşlara bu neden söylenmedi ve bunun sorumlusu kim? Sorularını hatırlattı.

İş için sıra bekleyenlerden hem dul, hem engelli hem de en büyüğü 10 yaşında olan 3 çocuk annesi bile işe alınmaz iken, kocası ve çocukları çalışan kişilerin işe alınması vatandaşların aklında soru işareti bıraktı ve vatandaş yetkilileri göreve davet ederek adalet istedi.

Editör: Doğu Gazetesi