Sağlık Bölümü Yönetimi ve İşletme Öğrencileri, 13 Şubat İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler. Üniversite öğrencileri kendi harçlıklarını biriktirerek 13 Şubat İlkokulu öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşıladılar. Üniversite öğrencileri miniklerin mutluluklarını gördüklerinde bu yaptıkları etkinliğin önemini daha iyi anladıklarını ifade ettiler.

Sağlık Bölümü Yönetimi öğrencisi Recep Kılıç düzenledikleri etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada; ‘’Bu projeyi derste sohbet ederken aklımıza geldi yapalım dedik. Bir maddi kaynağımız yoktu. Sınıftaki arkadaşlarımız ile harçlıklarımızı topladık. Destek veren arkadaşlarla buraya gelip yardım etmeye yetecek kadar paramız oldu. Buradaki öğrencilerle abi kardeş olduk. Hepsinin yüzü gülüyor, bizim sınav haftamız bu hafta ve yüzümüz güldü, bizde mutlu olduk bu etkinlik ile. Çocukların mutluluğu bizi motive etti. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinlilerimiz devam edecek. ‘’ dedi.

Erzincan Üniversitesi Sağlık Bölümü Yönetimi öğrencisi Serdar Tekin, amaçlarının çocukları mutlu etmek olduğunu ifade ederek;  ‘’Sağlık Bölümü Yönetimi öğrencisiyim, projemizin adı ‘Bir Dokunuş Bir Umut’ projesi. Projemizi ilk sağlık yönetimi ve İşletme bölümü olarak gerçekleştirdik. Bizim buradaki amacımız çıkar gütmeksizin kardeşlerimizi mutlu etmek. Bizim açımızdan da çok güzel oldu.  Bizde çocukluğumuza döndük çocukları mutlu etmek güzeldi. ‘’ dedi.

 Bu projenin devam etmesini arzu ettiklerini belirten Sağlık Bölümü Yönetimi öğrencisi Elifnur Öcal ise yaptığı açıklamasında; ‘’Biz sağlık yönetimi öğrencileri olarak bu projeye başladık. Bir yardımlaşma değil de çocuklarla birlikte eğlenmek onları sevindirmek istedik. Bu bağımızın kopmasını istemiyoruz. Etkinliklerimizi bundan sonra ki dönemlerde de elimizden geldiğince devam ettirmek istiyoruz.’’ dedi.

Çocukları sevindirmek istediklerini belirten Sağlık Bölümü Yönetimi öğrencisi Semur Karakaya; ‘’Amacımız yardım değil çocukları sevindirmek mutlu etmek. Projemizin adı  ‘Bir Dokunuş Bir Umut’ projesi bu şekilde yola çıktık. İstiyoruz ki devam etsin. Emeği geçen hocamıza bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Herkes gönlünden kopanları vererek geldik buraya’’ dedi.

Öğrenciler minikler ile 13 Şubat İlkokulu spor salonunda halay çekerek doyasıya eğlendiler.  

Editör: Doğu Gazetesi