Saadet Partisi Erzincan İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra çevre illerin Saadet Partisi il başkanları, Erzincan MHP, Erzincan BBP,Erzincan CHP il başkanları, Memur-Sen İl Başkanı Nebi Gül, AK Parti eski Milletvekili Talha Erol Durmaz da katılım gösterdi.

Olağan kongrede açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Erzincan İl Başkanı Ali Cebeci tüm katılımcılara memnuniyet dileklerini iletti. “Daha önce çalışma arkadaşım Orhan Bulut’u da aramızda görmek isterdim” diyen Ali Cebeci; “ben yinede kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Saadet Partisi Erzincan İl Başkanı Ali Cebeci açılış konuşmasında; “Erzincan da kongre yapamazsınız dediler yapıyoruz. Salonu dolduramazsınız dediler doldurduk. Burada olan herkese teşekkür ederim. Zor günler geçirdik. Sabrettik. Bağrımıza taş bastık. 20 yıl sustuk birilerine imkan tanıdık. Ama haklı çıktık. Haklı çıktık ki her zaman milli görüşe ve bu yolda yürüyenlere ihtiyaç olduğunu gördük. Öyleyse artık ayağa kalk Sakarya misali ayağa kalkma zamanı. Biz ayağa kalkarsak ümmet ayağa kalkar. Biz ayağa kalkarsak millet ayağa kalkar. Biz ayağa kalkarsak mazlumlar ayağa kalkar. Mazlumlar zalimler kadar cesaretli olmadığı müddetçe o zaman beklemek sizin kaderiniz olur. Ayağı kalkın ki dünya yeniden rayına otursun. İnşallah bugün milat olur. Bu bir milattır. Rabbimize şükürler olsun” diyerek sözlerine devam etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Erzincan İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, referandum sürecinde üzerinde durdukları tek konunun kamplaşmanın önlenmesi olduğunu söyledi.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu açıklamasında; "Referandumu atlattık. İki sene sonra büyük ihtimalle seçimler olacak. Bir ihtimal var, bu sene sonunda da seçimlerin yapılması mümkün. Ama seçime giderken aynı itidalle davranmak mecburiyetindeyiz, kötüleyerek değil. Biz düşüncelerimizi, bu memleketin problemlerinin nasıl çözüleceği konusundaki kanaatlerimizi, yeri gelirse projelerimizi ortaya koymaya mecburuz. Milletimiz de hakem olacak, tercihte bulunacak ve milletin tercihine de saygı göstereceğiz. Önümüze gelen bir numaralı mesele terör gibi gözüküyor. Biraz azaldı belki bazı yerlerde. Terörle silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz elbette mücadele edecek. Silah kullanana karşı silah kullanmadan bu mücadele yürütülemez. Ancak o bölgenin bütün problemi sadece silah mı işte o noktada durup o bölgede yaşayan insanların problemlerini irdelemeye mecburuz. Şu anda Türkiye'nin devletin iç ve dış borcu toplamı 800 milyar lira. Bugünkü yatırım politikası sil baştan değişmeden ülkenin içine girdiği dar boğazdan çıkması kesinlikle mümkün değildir” diyerek sözlerine devam etti.

SP 4. Olağan Kongresine, MHP İl Başkanı Bekir Aksun, CHP Erzincan Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır, BBP İl Başkanı Tolga Altınoluk, Memur-Sen İl Başkanı Nebi Gül, AK Parti eski Milletvekili Talha Erol Durmaz ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlere tek aday olarak giren Ali Cebeci, yeniden il başkanı seçildi.

 

Editör: Doğu Gazetesi