Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada; “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Yıldırım Akbulut Spor Salonu yanındaki tesisimiz artık sporcu eğitim merkezi olan İl Müdürlüğümüz bünyesinde farklı bir birim olarak sporcularımıza hizmet verecektir.

                Bu tesiste 4’ü süit 43 yataklı oda bulunmaktadır. Süit odalar dışında en az 85 sporcuya hizmet verecek durumundadır. Tesisimiz ulaşım açısından şehir merkezine yakın bir konumda bulunmaktadır. Sporcuların konaklamaları için her türlü imkana sahiptir. Diğer taraftan İl Müdürlüğümüz tesislerinden Yıldırım Akbulut Spor Salonun ile Olimpik Yüzme Havuzu Sporcu Eğitim Merkezi ile aynı kompleks içinde ve birbirine çok yakın mesafededir. 2016 yılında eşya ve iç donanım malzemeleri teminiyle hizmete hazır hale gelmiştir.

                İl Müdürlüğünüz bünyesinde 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı 2. Kanaat döneminden itibaren atıcılık, atletizimi badminton, güreş ve kayak branşlarında gündüzlü statüde; atıcılık, atletizm, güreş ve kayak branşlarında erkek sporculara yönelik yatılı statüde hizmet verecek şekilde bakanlığımız Spor Genel Müdürlüğü’nün 12.01.2018 tarih ve 300740 sayılı olur emirleriyle açılması uygun görülmüştür” denildi. 

Editör: Doğu Gazetesi