16-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 4 günlük Stratejik Plan Çalıştay Programı düzenlendi. Programa tüm lise, ortaokul ve ilkokul müdürleri ve Stratejik Plan ekibinde görevli bir personel katıldı.

2015-2019 Stratejik Planının genel çerçevesi, hazırlık süreci, durum analizi, geleceğe yönelim, eğitim-öğretim sisteminin sorun ve gelişim alanları, plan mimarisi, misyon, vizyon, GZFT, PEST, Maliyetlendirme, izleme ve değerlendirme gibi teknik konular anlatıldı.

Tüm okulların katıldığı Stratejik Plan Çalıştayında katılımcıların katkıları da önemli bir yer tuttu.

 İl Millî Eğitim Müdürü  Aziz Gün; Stratejik Plan konusunda tüm kurum, okul personel ve paydaşlarının haberdar olmasının eğitimimizin bugünü ve geleceği açısından önemli bir aşama olduğunu ifade etti.

Stratejik Planlama bir kurumda görev alan her kademedeki kişinin katılımını  ve kurum yöneticisinin tam desteğini içeren sonuç almaya yönelik çabaların bütününü teşkil ettiğini belirterek,  Bu anlamda paydaşların ihtiyaç ve beklentileri, paydaşlar ve politika yapıcıların kurumun misyonu, hedefleri ve performans ölçümünün belirlenmesinde aktif rol oynamasını ifade eder. Bir stratejik plan aşağıda yer alan beş temel soruya verilen yanıtların yer aldığı bir rehber niteliği taşır dedi.

Gün 4 gün sürecek programımızda özellikle;  Şu anda neredeyiz?, nerede olmayı istiyoruz?, Gelişmemizi nasıl ölçebiliriz?, Olmak istediğimiz yere nasıl ulaşabiliriz?, Gelişmemize yönelik yol haritamızı nasıl saptayabiliriz ve denetleyebiliriz? gibi  sorulara verilecek yanıtlar ve stratejik planın diğer unsurları stratejik planlama belgesinin içeriğini oluştururlar dedi.

Editör: Doğu Gazetesi