Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “'Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi'' Müracaat tarihi uzatılmış olup, Program aşağıdaki yedi adet yatırım konusunu kapsamakta olup;

Destekleme yatırım konuları;

* Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

* Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

* Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

* Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,

* Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,

* Tamburlu sulama sistemi kurulması,

* Güneş enerjili sulama sistemi kurulması

Yukarıda belirtilen yatırım konularında başvuru yapabilmek için Bakanlık tarafından oluşturulan güncel Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmak gerekiyor. Bu Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50'sine hibe yoluyla destek verilir. Hibeye esas mal alım tutarı 1.000.000.-TL'yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarı aşması durumunda, aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır.

Çiftçilerimiz Müracaatlarını Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne (Ek Bina) yapabilirler. 2019 yılı için yapılacak müracaatlara ilişkin süre 31/3/2019 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır.

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılması, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyini yükseltilmesi amaçlanmakta.”

Editör: Doğu Gazetesi