Başkan Sarak mesajında şunlara yer verdi; “Türk insanının kişiliğini, mesleğini, marifetlerini, mertlik ve cömertlik anlayışıyla bütünleştiren Ahilik kültürü, asırlar boyu milli birlik, toplumsal dirlik ve düzenin güç kaynağı olmuştur.

Ahilik, 13. yüzyılda, Anadolu’da, Balkanlar’da ve Türkistan’da yaşamış olan Türklerin sanat ve meslek alanında yetişmelerini ve ahlaki yönden gelişmelerini sağlayan, bir mesleki kuruluşudur. Ahilik geleneği, toplumsal yaşamımıza yaptığı olumlu katkıların yanı sıra bugünkü karşılığı ile meslek etiği ve çalışma disiplininin oluşmasında etkili olmuştur. Milli kimliğimizi oluşturan değerlerden biri olan Ahilik geleneği de, günümüzde esnaf ve sanatkârlarımızın, ülkemizin hemen her bölgesinde kurdukları meslek örgütleriyle yaşatılarak ticari işletmelere ve mesleki örgütlere rehberlik etmeye devam etmektedir. Bu yönüyle vicdanlara hitap eden Ahilik geleneği, meslek erbabı esnaflarımız aracılığıyla, geçmişten geleceğe ışık tutmaya devam edecektir.

Ekonomimizin işleyişine büyük katkılar sağlayan, sosyal yapımızın temelini oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, tüm esnafa bol kazançlar getirmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

 

 

Editör: Doğu Gazetesi