Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, eşi Muhsine Kahraman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve çok sayıda protokol mensubu ile vatandaşın katıldığı açılışta, geçmiş yıllarda Kur’an kurslarının eğitim öğretimde yaşadığı sıkıntılar ele alındı.

Kur’an Kursu önünde düzenlenen açılış töreninde ilk olarak bilgi veren Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, kursun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Ardından söz alan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Türkiye’de bir zamanlar Kur’an eğitiminin verilmesinden ziyade okunmasının dahi suç olduğunu hatırlatarak, son yıllarda bu sıkıntıların tamamının aşıldığını ve çok sayıda Kur’an Kursu’nun hizmet vermeye başladığını söyledi.

Kuran kursu açılışı ve bazı programlara katılmak üzere Erzincan'a gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, ise burada yaptığı konuşmasında "İslam ile terörü özdeşleştiren son yıllardaki bu algı operasyonları batıda ve dünyanın pek çok yöresinde Müslüman kardeşlerimizin başlarını önüne eğdiriyor” dedi

Konuşmasını sürdüren Yılmaz, "Terörün özellikle mezhep çatışmalarının ve ırkçılığın öne çıktığı ve hepimizin başını önüne eğdirdiği bir dönemden geçiyoruz. Dolayısıyla belki biz çok fazla fark etmiyoruz ama yurt dışında azınlık olarak yaşayan insanların, Müslüman kardeşlerimizin çok önemli acılarla muhatap olduğunu görüyoruz. Çünkü İslam ile terörü özdeşleştiren son yıllardaki bu algı operasyonları batıda ve dünyanın pek çok yöresinde Müslüman kardeşlerimizin başlarını önüne eğdiriyor” dedi

Programın sonunda konuşan Vali Süleyman Kahraman, “bu Kur’an Kursumuz Erzincan’ımız için hayırlı olsun. İnanıyorum ki bu gibi eğitim kurumlarımızın sayısı artacaktır. Erzincanlı bu gibi hayırlar için her imkanını harcıyor, bunu her alanda görüyoruz. Allah Taala bizi yarattığı gibi Kur’an-ı Kerimi bize kılavuz olarak gönderdi. Bizler onu çok iyi okuyup anlamalıyız. Erkeklerimiz ailede sorumlu olduğu kadar, kadınlarımızın da önemli sorumlulukları var. Ailede Kur’an ve İslam hakim olduğu sürece inanıyorum ki her türlü sıkıntıların üstesinden gelinecektir. Yuvayı yapan dişi kuştur. Bizim kadınlarımız da Kur’an-ı ve İslam’ı iyi öğrendiğinde, ailede de iyi bir eğitmen olacağına inanıyorum. Daha sağlıklı bir nesil yetişecektir. Geçmiş zamanlarda Kur’an eğitimi merdiven altlarında yapıldığını biliyoruz. Şimdi inşallah bu gibi müesseselerin sayısı artarak devam edecektir. İnşallah gelecek istikbal İslam’ındır. Bu eğitim yuvalarının faaliyetinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi
Kuran tilaveti ile devam programda 
Süleyman KahramanDiyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’a günün anısına seramik tabak hediye etti.

Törene  Süleyman Kahraman, eşi Muhsine Kahraman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Dik, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Emniyet Müdürü Doğan İnci, davetliler ve hafız adayları ile aileleri katıldı.

Süleyman Kahraman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Akyazı Beldesi’nde vatandaşlar tarafından yaptırılan Hacı Bayram Camii’nin açılışını yaparak burada namaz kılıp dua ettiler.

 

Editör: Doğu Gazetesi