Erzincan Bahçelievler İlkokulu 4. Sınıf da okuyan ve yürüme engeli olan öğrenci Abdulrahim Zougarı’ye, Erzincan’da faaliyet gösteren sürücü kursları ve SRC kursu firmaları tarafından akülü engelli aracı hediye edildi.

Sürücü Kursu firmaları adına açıklama yapan Cemil Tekin, ‘’Bir engelli kardeşimizi sevindirmek için sürücü kursları ve SRC kursları birleşerek akülü bir engelli aracı aldık. Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullansın.’’ dedi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yalçın Türkyılmaz sürücü kurslarına duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, ‘’Bahçelievler İlkokulu 4. sınıfta okuyan -engeli yüzünden yürüyemeyen öğrencimize ilimizde bulunan 9 tane sürücü kursu ve 3 SRC kursuyla birlikte sosyal sorumluluk projesi altında farkındalık yaratmak üzere öğrencimizin mağduriyetini giderdik. İlimizdeki sürücü kursları ve SRC kurslarına katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.  Öğrencimizde gayet mutlu olduğunu ifade etti. Öğrencimiz sabah annesiyle geliyor, daha sonraki zamanlarda da gün boyu sınıfta oturuyor. Nedeni yürüyememesi bahçeye çıkamıyor, oyun oynayamıyor. Lavaboya giderken bile birilerinin yardımıyla gidiyor.  Bizde bunu duyduğumuzda duyarsız kalmadık sağolsun iş adamlarımızda duyarsız kalmadı. Konuyu en kısa zamanda onlara illettik onlarda çözüm olarak öğrencimize akülü arabasını alarak katkı sağladılar.’’ şeklinde konuştu.

Engelli öğrencinin annesi Merve Zougarı ,’’Her sabah tekerlekli sandalye ile Abdulrahim’i okula bırakıyorum. Şimdi akülü tekerlekli sandalye, araç geldi. Daha rahat oldu.’’ dedi.

Engelli öğrenci Abdulrahim Zougarı‘’Annem beni okula her zaman kendisi getiriyor. Şimdi akülü tekerlekli sandalyem var. Bu yüzden okula daha kolay gelebileceğim.’’ dedi.

Editör: Doğu Gazetesi