- Erzincan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İbrahim Ömercioğlu:
- "Öğrencilerin şakayla karışık şoförlere söyleyemedikleri ve bize anlattıkları kural ihlalleri oluyor. Bunun eksikleri giderme hususunda güzel ve eğitici bir faaliyet olduğunu düşünüyoruz"

Erzincan'da özel firmalara ait yolcu otobüsü ile öğrenci servislerine binen trafik ekipleri, yolculara trafik kurallarını hatırlatıp sürücüleri de kural ihlalleri konusunda uyardı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, "Trafik Kazalarını Önleme Planı" çerçevesinde ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması için toplu taşıma araçları ve şehirlerarası yolcu otobüslerindeki uygulamalarını sıkılaştırdı.

Denetimler kapsamında ekipler, Erzincan-Sivas karayolu kantarlar mevkisinde Kars-İzmir seferini yapan özel bir firmaya ait otobüse binerek seyahat etti.

Seyahat süresince sürücünün kural ihlallerini denetleyen ekipler, yolcularla da sohbet ederek emniyet kemeri takmaları ve kurallara uymaları yönünde uyarılarda bulundu.

Uygulamayı öğrenci servislerinde sürdüren ekipler, servis sürücülerini de denetleyerek öğrencilerden yaşanan herhangi bir kural ihlali karşısında polisi aramaları istendi.

- Şakayla karışık kural ihlallerini anlatıyorlar

Erzincan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İbrahim Ömercioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normal rutin evrak kontrolünden ziyade güzergahta seyir halinde bulunan toplu taşıma araçlarına habersiz bir şekilde binmek suretiyle denetim yaptıklarını belirtti.

"Yaptığımız seyahat sırasında varsa yolcuların ve öğrencilerin sıkıntılarını dinliyoruz." diyen Ömercioğlu, şunları kaydetti:

"Tabi bu arada şoför ile konuşma fırsatımız da oluyor. Öğrencilerin şakayla karışık şoförlere söyleyemedikleri ve bize anlattıkları kural ihlalleri oluyor. Bunun eksikleri giderme hususunda güzel ve eğitici bir faaliyet olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra da bu tarz uygulamalarımıza devam edeceğiz. Çünkü bu öğrencilerimiz 10-15 yıl sonra sürücü belgelerini alarak trafiğe çıkacaklar. Yaptığımız bu uygulamayla bugünün öğrencileri yarının sürücüleri herhangi bir hatırlatmaya gerek kalmaksızın emniyet kemerini takarak bütün kurallara uymaya başlaması kazandığımız nokta olacaktır."

Kentte aralıklarla devam edecek olan uygulamada bilgi verilen sürücü ve yolcular, uygulamadan duydukları memnuniyeti aktardı.

Editör: Doğu Gazetesi