Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “İlçe Müdürlüğümüzce hazırlanıp Sosyal Destek Programına (SODES) sunulan ve kabul gören Kınalı Ellerin Lale ile Serüveni adlı projemiz 15.11.2007 tarihinde başlamıştır. Projemiz kapsamında 20 kursiyere ilçemizde yapılan geleneksel tarım faaliyetlerinin yanı sıra farklı bir ürün yelpazesi sunarak modem yollarla mesleki bir beceri kazandırıp, yoksulluğun azaltılarak kendi geçimini temin edecek duruma getirmek amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda yaklaşık 2 da açık alanda lale, ters lale safran ve zambak üretimi yapılmaktadır. İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ve Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa kursiyerlere eğitimler verilmekte olup projemiz halen devam etmektedir. Proje bütçesi 126.488,00 TL dir.

Proje süresi 12 ay eğitim olarak 30 iş günü teorik 35 iş günü ise sahada uygulamalı kurslar düzenlenmiştir. Eğitim süresi boyunca kursiyerlere günlük 20 TL ücret verilmiştir. Proje kapsamında broşür afiş tişört ve şapka basılarak ilçemizin ve projemizin tanıtımı yapılmaktadır.

Eğitimler Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünden Ziraat Mühendisi Meral Aslay, Otlukbeli İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Neslihan Çelik Erkurşun Ve İlçe Müdür Vekili Onur Koç tarafından verilmiştir.”

Editör: Doğu Gazetesi