Süt fazlası sebebiyle Adana’ya her ay giderek süt tozu kotası için sözleşme yaptığını söyleyen Faruk Günay, süt işletme tesisinin bir an önce başlayıp yılsonuna kadar bitirilmesinin gerekliliğinden bahsetti.

Faruk Günay açıklamasında; “Şahsım olarak yoğun tempodan hiç bir zaman yılmadım. Fakat günlük toplanan 90 ton civarındaki süt şahsımın her gece uykularımı kaçırmakta süt fazlası sebebiyle Adana ya her ay gelip süt tozu kotası içim sözleşme yapıyorum.
Küçük bir şehir Can Erzincan ama sütü büyük adam gibi işletecek bir süt fabrikası yok. Gerek şahsımın gerekse Sayın Valim Ali Arslantaş’ın katkılarıyla hayata geçirmeye çalıştığımız iki süt işletme tesisinin bir an önce başlanıp yıl sonuna kadar bitirilmesini istiyorum. Artık her gün hangi fabrika tankerini göndermedi korkusunu yaşamak istemiyorum. Seçim çalışmalarını yürüten tüm parti adaylarına buradan seslenmek istiyorum bu toplanan sütten hanginizin haberi var, Erzincan’ın can damarı konumuna gelen bu başarının artık sizler tarafından görülmesini ve hep birlikte bu işin yürümesini istiyorum. Can Erzincanlı kardeşlerim sizden hangi parti adayı yanınıza gelirse gelsin süt işletme tesisinin derhal hayata geçmesini onlara hatırlatın. Süt muhafazası çok zor olan bir ürün. Önce bunun işlemesini yapmalıyız. İl dışına 10 firmaya süt satıyoruz, onlar götürüp işliyorlar para kazanıyorlar biz sadece bakıyoruz. Şu an acilen iki adet 5 tonluk süt tankına ihtiyacımız var. Bugüne kadar Sayın Valimin katkılarıyla 1 tanker 100 adet 500 TL süt soğutma Tankı dağıtıldı ama bunun haricinde ne hikmetse kimsenin umurunda değil. Buradan tüm iş adamlarına ve Sayın belediye Başkanıma ve tüm milletvekili adayların sesleniyorum, daha duyarlı davranmalarını istiyorum.

Bu yatırım Erzincan’ın can damarı olacak. Bunanla beraber besi OSB ve Damızlık Düve Merkezi için desteklerinizi istiyorum” diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi