Dr. Talha Erol Durmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin vatan, bayrak ve millet sevgisi olan herkesi bünyesinde bulundurduğunu, marjinal grupların birleşerek AK Parti'ye cephe almalarının da bunun en büyük kanıtı olduğunu, son zamanlarda ülkede meydana gelen her olumsuzluk karşısında bazı medya grupları başta olmak üzere AK Parti düşmanlarının halkı AK Parti'ye karşı sosyal medyada kışkırttığını söyledi. 
Adalet ve Kalkınma Partisi 25. dönem Milletvekili, 26. dönem Erzincan Milletvekili Aday Adayı Dr. Talha Erol Durmaz Gazetemize verdiği röportajda sorularımızı yanıtladı. 

Neden AK Parti?

"Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı sevdiğimiz için AK Parti içerisinde yer aldık"

Ak PArti benim düşünceme göre siyaset yapılabilecek, Türkiye için çözüm üretebilen ve Türkiye'nin kimyasını çok iyi okuyan bir parti olduğu için bizim tercihimiz olmuştur. Ak Parti'nin doğumundan itibaren onu teşkil eden önceki siyasi partilerle bizim düşüncelerimiz aynı zaten. Milli görüş geleneğinden gelen yapımızdan dolayı AK Parti'den yana seçimimizi yaptık. Bu memleketin iyiliği için kalkınması için, dünyada söz sahibi olmak için çalışan kişiler şu an AK Parti'dedir. Bizlerde memleketimizin iyiliği için, vatanımızı bayrağımızı sevdiğimiz için AK Parti içerisinde yer aldık. 
Neden siyaset yapma gereği duydunuz?
Tıp'ta bir deyiş vardır: tıp fakültesinden herşey çıkar, arada bir de doktor çıkar. Doktorluk dönemimizde insanlarla ilişki içerisinde olduk. Ve herzaman insanlara hizmet noktasında katkıda bulunduk, siyaset de bir hizmet noktasıdır. Aslında her meslek grubundan milletvekili olabilir. Farklı meslek grubunda olan insanlar sorunların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunarak daha hızlı sonuca ulaşabilirler. 

AK Partiye artı ne katabilirsiniz?

Aslına bakarsanız bizim düşüncemiz AK Parti'ye birşey katmak değilde, aynı düşüncede olduğumuz, fikir birliğimiz olduğundan dolayı bu oluşum içerisinde bulunarak siyaset yapma amacındayız. 

Erzincan ile ilgili projeleriniz neler? 

"Erzincan'ın tarım, hayvancılık ve sanayi alanında projelere ihtiyacı var"

Erzincan'ı biz tarım ve hayvancılık şehri olarak tanımlıyoruz. Buna bağlı olarak tarıma ve hayvancılığa bağlı olarak sanayinin ve ekonominin geliştirilmesi, dolayısıyla bu bağlamda hareket ederek Erzincan'da ki işsizlik sorununun çözülmesi, Erzincan'ın çevresinde ki iller arasında ilk sıraya yerleşmesi ve Türkiye'nin gözdesi olması en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. 
Ayrıca doğu anadolunun sebze ve meyve pazarı haline gelmesi, hatta yakın ülkelere ihracat yapar pozisyona gelmesi bizim arzumuzdur. Bu güne kadar Erzincan'ın tarım ve hayvancılık alanında hak ettiği yerde olduğunu düşünmüyorum. Biz bunu gayretlerimizle çözme yolunda ve Erzincan'ın gelişimi noktasında tarımın hayvancılığın güçlenmesi, sanayinin buna bağlı olarak güçlenmesi, geri planda kalmış olan şeker fabrikası gibi, organize sanayide sekteye uğramış bazı fabrikalar gibi  fabrikalarımızın tekrardan faaliyete geçirilmesi amaçlarımızdan sadece birkaçı. 
Arazilerimizin sulamada ki sorunları noktasında çok ciddi atılımlarımız olacak. Seracılık anlamında çalışmalarımız olacak. Seracılık Erzincan için omazsa olmazıdır ancak yeterince önem verilmemektedir. bundan dolayı çiftçimiz küsmüştür. Bunun önüne geçmek için elimizden geçen gayreti göstereceğiz. Tabi siyaset icra makamı değil yönlendirme makamıdır. Bziler etkin kuruluşlara ön ayak olarak ellerini taşın altına koyması için çalışacağız. Ortak hareket ederek ortak projelerle güç birliği fikir birliği ile çalışamalrımızı sürdüreceğiz. 

Terör olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 "Marjinal bütün gruplar tek tek birleşerek AK Parti'ye karşı cephe aldılar "

Ülkemiz üzerinde belli emelleri olan diye tabir ettiğimiz paralel yapılanmalar, çeteler, terör örgütleri memleketin bölünmesi için gayret gösteren bir güç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu açık olarak ortaya çıktı. Bununla birlikte bizim gücümüz yettiğince bunlaral mücadelemize devam edeceğiz. Özellikle paralel yapılanmanın terörle birlikte hareket ettiğini maalesef üzülerek görüyoruz. Bazı müslüman kardeşlerimizin de gaflet içerisinde olduğunu görüyoruz. Açık ve net artık PKK ile işbirliği ortaya çıkmışken, HDP ile işbirliği ortaya çıkmışken, paralel yapılanma içersinde müslüman kardeşlerimizin de aldatıldığını uyutulduğunu görmekteyiz. Rabbim onlara uyanma nasip etsin. Onların memleketin zararına olacak faaliyetleri destekleyeceklerine inanmıyorum. Fakat taasup içerisnde hala uzaklarda bir doğrunun olduğunu düşünüyorlar ama bu günkü kocaman yanlışları göremiyorlar. İnşallah rabbim görmek nasip eder.

 Görmekteyiz ki bu memleket üzerinde emeli olan herkes, bu memleketin bölünmesini, parçalanmasını arzulayan herkes bir araya gelmiştir. PKK, IŞİD, DHKP-C ve bunların medaya uzantıları, sivil toplum örgütleri hepsi bu süreçte bir araya gelmişlerdir ve memleketi zayıf düşürmek, karalamak, huzuru bozmak için çaba göstererek çıkmaza sürüklemekteler. Şu an sadece milletin yanında olan, bayrağa vatana hizmet eden, vatanın geleceğini düşünen, insanların huzurunu refahını düşünen tek bir parti kaldı o da AK Parti. Malum herşey ortada Türkiye'de daha önce birbirileriyle alakası olmayan marjinbal bütün gruplar tek tek birleşerek AK Parti'ye karşı cephe aldılar iç huzuru, güven ortamını bozmaya çalıştılar. Eğer ülkesini sevmeyen, karalamaya, bölmeye çalışan herkesin tek bir düşmanı varsa bilin ki o düşman bildikleri kişi onların oyununu ya bozmuştur ya da bozmak üzeredir. Birleşen o gruplar düşmanını yenmek için tüm güçlerini kullanıyorlar. Vatanını, milletini, bayrağını seven millet de o güce karşı  durarak vatanın bekası için üstüne düşen görevi yapmalıdır. 
Terörün gücü, arkasında ki siyasi güç ile bağlantılıdır. Bu gücün karşısında duran prim vermeyen destek vermeyen vatan, bayrak ve millet için bunların karşısında duran tek parti AK Partidir. 

Seçim güvenliği ile ilgili çalışma varmı?

Seçim güvenliği terörle mücadele ile eş değerdedir. Güvenlik güçlerimiz siyasilerimiz bunları kontrol altına alacaktır. Alınan karar ile birlikte seçim yerleri güvenlik kameraları ile donatılacak ve seçime güvenli bir şekilde gidilecektir.

Editör: Doğu Gazetesi