Tablet dağıtımı Erzincan Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde düzenlenen ve İl Müftüsü Galip Akın, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Millî Eğitim Şube Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende öğretmenlere ve 9.sınıf öğrencilerinin tamamına tablet dağıtımı gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen tablet dağıtım töreni, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Yakup Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başladı. FATİH Projesi kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalara yer veren Yakup Yıldız, konuşmasında Erzincan İmam-Hatip Lisesi’nin mazideki başarı dolu günlerine dönmesini arzu ettiklerini vurgulayarak “Bu toplum sizlerden, İmam-Hatip neslinden çok şeyler bekliyor. Bunun idrak ve şuurunda olan, Necip Fazıl’ın deyimiyle: “Kim var?” diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert “BEN VARIM!” cevabını verici, her ferdi “BENİM OLMADIĞIM YERDE KİMSE YOKTUR!” duygusuna sahip bir dava ahlakını pırıldatıcı bir gençlik…” olmalısınız, dedi.
İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün ise konuşmasında: “Kutlu Doğum Haftası’nın arifesinde Erzincan Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin siz güzide öğrencileriyle bir arada olmak bizler için büyük bir mutluluk... Çünkü İmam-Hatip Lisesi’nin bizim için ayrı bir yeri ve önemi var.
FATİH Projesi, ismi ile müsemma olmuş bir proje. Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul’u fethi ile nasıl ki çağ açıp çağ kapadıysa FATİH Projesi de ülkemizin eğitiminde çağ açıp çağ kapayan bir proje. Fatih Projesi ile okullarımıza donanım ve yazılım altyapısının kurulmasının yanı sıra; e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi, Öğretim Programlarında Etkin BT Kullanımı, Derslerde BT Kullanımı İçin Öğretmenlere Hizmet içi Eğitimler Verilmesi, Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT ve İnternet Kullanımının Sağlanması hedeflenmektedir.” dedi ve öğrencilerimizin bu tabletleri bilinçli, kullanmalarını; teknolojinin esiri olmamalarını, tam aksine teknolojinin öğrencilerimizin esiri olması gerektiğini vurguladı. 
Editör: Doğu Gazetesi