Geyik konu ile ilgili açıklamasında; “Kırmızı et ithalatının çiftçilerimize besicilerimize vurulacak bir darbedir. Çiftçilerimizin besileri ahırlarda beklerken dışarıdan et ithalatı yapılması doğru bir şey değildir. Aksine besiciliğin daha da geliştirilmesi için


çeşitli tedbirler alınarak küçük işletmelerin büyümesini sağlayarak dışarıdan canlı hayvan ve kırmızı et ithalatının kısıtlanması gerekmektedir.
Dışarıdan gelen her türlü hayvansal ve tarımsal ürünler Türk çiftçisine yapılan en büyük kötülüktür.
Ayrıca çiğ süt fiyatlarının 2014 Temmuzdan bu yana hiç artmadığı gözlenmemiştir. Sütten üretilen ürünlerde fiyat artışları gözlenmiştir. Süt fiyatlarında artış olmaz ise üretici üretimini yapamaz.
Üreticimiz mağdur biz bugünleri düşünerek sütte birliktelik kurulmasını istemiştik. Bu çabalarımız neticesinde et ve süt kurumu bir müdahale kurumuna dönüştürülmüştür.
Ama maalesef gelişmiş ülkelerdeki gibi devletin üreticiye pozitif ayrımcılık yapması gerektiğini savunuyoruz. Bizde üretici ürününün fiyatını belirleyemiyor. Süt üreticileri piyasanın acımasız çarklarına mahkûm edilmemeli süt üreticisi korunmazsa istihdam sekteye uğrar ve şehirlere göç önlenemez özellikle büyük baş hayvancılığın ayakta kalabilmesi. Kırmızı et üretiminde sıkıntı yaşanmaması ancak sütün istikrarlı yeterli ve güvenli bir pazara sahip olmasıyla mümkündür. Bu vesileyle ithal ette tekrar gümrüklerin yükseltilerek üreticiye de desteklerin artırılarak sahip çıkılmalıdır” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi