Eski dönemlere ait kalelerin yanı sıra Osmanlı ve Selçuklu döneminden kalma kervansaray, han ve kümbetlerin bulunduğu Erzincan, ayrıca Kemaliye, Kemah ve İliç gibi doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçeleriyle de doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Doğu Roma İmparatorluğu'nun önemli merkezlerinden olan, Anadolu arkeolojisi açısından büyük önem arz eden Urartu dönemine ait Erzincan'daki tarihi Altıntepe Kalesi, kentteki en eski tarihi yapılardan biri.

Kazılarda özellikle milattan önce 850-590 yıllarına ait yüzlerce tarihi eser bulunan kale ve çevresindeki kalıntıların turizme kazandırılması planlanıyor.

Kentte doğal güzelliğiyle öne çıkan, il merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan Kalecik köyündeki 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik şelalesi, 40 metreden dökülen sularıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

Bölgede kış aylarında kalınlığı yarım metreyi bulan karla beyazlara bürünen ve buz sarkıtları oluşan şelale, baharda ise yeşillenen, çiçeklerle kaplanan çevresiyle her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor.

Farklı gün doğumu deneyimleri, geçmişle bugünün aynı anda yaşanabildiği kentleri, uçsuz bucaksız ovaları, bereketli toprakları, kış turizmi merkezleri ve sıcakkanlı insanıyla bölge, hem doğal güzellikleri hem de zengin tarihi değerleriyle her mevsim ziyaretçilerine farklı tatil destinasyonları sunuyor.

Editör: Doğu Gazetesi