Toplantıya Erzincan’ı temsilen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz başkanlığında 20 kişilik bir heyet katıldı. Sektörel ortak akıl toplantısının gerçekleştirildiği Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tanıtım standı açıldı. Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından standda kesilen Tulum Peyniri döneri büyük ilgi gördü.

                Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından açılan tanıtım standı başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik olmak üzere birçok milletvekili ve bürokrat tarafından ziyaret edildi.

                Erzincan standını ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, burada Erzincan Tulum Peyniri Dönerini ilk kesen isim oldu. Tulum peyniri dönerini ilk kez gördüğünü söyleyen Bakan Çelik, dönerin ilk kesimini gerçekleştirerek Erzincan Tulum Peynirinin lezzetini tattı. Bakan Faruk Çelik’e İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz tarafından Erzincan Tulum peyniri hakkında bilgi verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile birlikte birçok milletvekili ve üst düzey bürokratta standda incelemelerde bulundular. Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yayınlarını da inceleyen Bakan Faruk Çelik’e standda Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz tarafından üzerinde Bakanlık logosu ve Bakan Çelik’in isminin yazılı olduğu; Osmanlı tuğrası, Arapça Elif ve vav harfleri ve Erzincan’ı simgeleyen çift başlı kartallarla süslenmiş ve özel olarak tasarlanmış bir bakır pano hediye edildi. Erzincan’da bakır işlemeciliğinin hala devam etmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Bakan Faruk Çelik, daha sonra sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Editör: Doğu Gazetesi