Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleriyle bir araya gelen Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz’a Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı eşlik etti.

Toplantıda Rusların 71 yıl önce vatanlarından Orta Asya'ya sürgün ettiği ve zaman içinde farklı ülkelere yerleşen Ahıska Türkleri nin yeni ve daimi yurtlarında geçimlerini sağlayacakları tarım ve hayvancılık faaliyetleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Yılmaz ‘’Türkiye Cumhuriyeti dünya üzerindeki tüm mazlumların sesi olmaya devam etmektedir. Sizler artık bu ülkenin fertleri olarak evlatlarınızın geleceğini güvenle kuracaksınız bu noktada biz Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak sizlerin hep yanınızda olacağız. Büyük bir çoğunluğunuz geldiğiniz memleketlerde tarımla ve hayvancılıkla uğraştınız, bizler bu alanda sizlere her türlü desteği sağlayacağız bu kapsamda ilkini gerçekleştirdiğimiz bu toplantılara devam edilecek ve ilgili teknik personel ile diyaloğunuzu arttıracağız.’’ diye konuştu.

Toplantı Ahıska Türklerinin daha önce sürdürdükleri tarım faaliyetleri hakkında bilgi toplanılması ve teknik personelin kendilerine gelen soruları cevaplamalarının ardından son buldu. 

Editör: Doğu Gazetesi