MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Erzincan’ı dünyaya tanıtmak adına çalışma yapacaklarını dile getirerek, şirket olarak da yatırım yapabilecek durumda olduklarını ifade etti.

Abdurrahman Kaan açıklamasında; “Bu gün Erzincan’dayız. Amacımız Erzincan’ın gıda tarım ve hayvancılık alanında ülkemizde daha iyi yerlere gelme amacı ile beraberiz. Bu şekilde Erzincan’ı tüm dünyaya açacağız ve tanıtacağüız. MÜSİAD şehirlerin yanında ilçelerde de faaliyet göstermektedir. Kümeleşmeyi sağlayan küresel bir sermayedir MÜSİAD. Amerika’dan Japonya’ya, Avusturalya’dan Çin’e, Güney Afrika’ya bir çok alanda da faaliyet gösteriyoruz. Tamamen iş dünyasını bir araya getirecek organizasyonlar yapıyoruz.

Biz Türkiye’nin iktisadi haritasını çıkarıyoruz. Bunun üzerinde dünyada marka olan illeri Türkiye coğrafyası ile birleştirerek, Türkiye’de ki illeri dünya çapında marka haline getirmek için çalışıyoruz. Erzincan’ı birçok alanda duyuyoruz örneğin sebze meyvecilikte tarım alanında tabi bunları dünyaya açma hedeflerimiz var. Sayın başbakanımız da bu konuda bize bu konuda yapılması gerekenleri yapma talimatı verdi. Bizde bunun üzerine MÜSİAD’ın gücünü kullanarak inşallah burada hayırlı vazifeler çıkarmayı düşünüyoruz. Bizde şirket olarak da yatırım yapabilecek durumdayız bunun da bilinmesini istiyoruz” dedi.

Toplantıda konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise Erzincan’da çok büyük atılımların yapılacağını, Erzincan’ın stratejik açıdan çok önemli bir konumda olduğundan dolayı hak ettiği yere geleceğini söyledi.

Başsoy açıklamasında; “yaklaşık 10 yıldır aktif siyasette görev yapıyorum. Bu şehirde son 15 yılda yapılan yatırımlar, takdire şayandır. Ama maalesef buna paralel olarak sanayide istediğimiz yere geldiğimizi söylemek mümkün değildir. Organize sanayi bölgesinin doluluğuna ve yapılan hizmetlere bakıldığında devletimizin kendine özgü hizmet sektöründe, kamu yatırımları dışında herhangi bir kayda değer yatırımın olmadığını görüyoruz. Bu bizim içim üzücü Erzincan için üzücü. Erzincan doğu Anadolu ileri arasında diğer illerden çok farklı bir yapıdadır. İklim olarak, ulaşım olarak, sağlık olarak aklınıza ne gelirse son 15 yılda üst düzeyde hizmet alarak bunları başarmıştır. İpek yolu üzerinde bulunan Erzincan, hızlı trenin Erzincan’a gelmesi ile son noktaya ulaşmış olacağız ulaşımda. Hem kuzey güney, hem doğu batı koridorunun açılması, iklim avantajları, enerji, teşvik avantajları ile Erzincan gerçekten önemli bir yerdedir. Bunu öncelikle bize sağlayan sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sürdürdü.

Son olarak konuşan Erizncan Valisi Ali Arslantaş; “Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan MÜSİAD’ın değerli başkanını şehrimizde ağırlamanın memnuniyeti içerisindeyiz. Şehrimizin özellikle tarım ve hayvancılık alanındaki yatırımlarını, faaliyetlerini tanıtma fırsatı bulduk. Özellikle Anadolu’nun potansiyelinin farkında olan MÜSİAD’ın çeşitli şehirlerimizdeki yatırımları ve çalışmalarıyla kamu yararını önceleyen hizmetleriyle ülkemizin kalkınmasına büyük katkıları olmaktadır. Böyle güçlü bir sivil toplum kuruluşunun insanımızın refahı, huzuru ve selameti için yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz.

Yaratıcı, yenilikçi, kültüre duyarlı ve katma değeri yüksek bir şehir olma düşüncesiyle şehrimiz, özellikle son yıllarda bölgemizin gıda ve tarım sektöründe potansiyelini ortaya çıkaracak tesislere kavuştu. Süt toplama merkezi ve tavuk kombinesi başta olmak üzere birçok projenin hayata geçirilmesi, şehrimizin yakın zamanda cazibe merkezi şehirlerden biri olacağının işaretidir.

           Şehrimizde istihdamı artıracak projeler üretip kırsal nüfusu yerinde kalkındırmak temel hedefimizdir. Yeni istihdam alanları oluşturursak başta göç olmak üzere birçok sorunu da çözmüş oluruz. Tabi şunu da unutmamak gerekir. Sadece yeni tesisler açmakla istihdam sorunu çözülemez. Sürdürülebilir üretim politikaları belirlemeliyiz.

Devletimiz çiftçi kardeşlerimizin daha elverişli ortamlarda daha iyi imkanlarla üretim sağlamasına katkıda bulunmak için kaynakları heba etmeden milletimizin menfaatine projeler üreterek kullanıyor. Bundan sonra da bu anlayışın aynı titizlikle devam edeceğine inanıyorum. Bizler devletimiz tarafından verilen desteklerin yerli yerinde kullanılması için çalışıyor, güzel projelerle çiftçilerimize katkı sunuyoruz. Herkes üzerine düşeni yaptığı sürece insanımızın emekleri kazanca dönüşecektir.

Kıymetli Misafirler,

        Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzincan’ın tarihsel ve sosyo-kültürel zenginliklerinin, doğa güzelliklerinin farkında olan işadamlarımızın şehrimize yatırım yapması noktasında Valiliğimiz ve ilgili kurumlarımız üzerine düşeni yapmaktadır. Anadolu’yu merkeze alan kendi öz kaynaklarımızla büyümeyi hedefleyen MÜSİAD gibi derneklerimizin şehrimizin potansiyelini görmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da EKEV toplantısında da birçok Erzincanlı işadamımızla fikir alışverişinde bulunma imkanı bulduk.

Hemşehrilerimizin ilimize yatırım yapmaları, büyüdüğü toprakları ekonomik anlamda büyütmeleri takdir edersiniz ki en önemli övünç kaynaklarından biridir. Bizler bu anlamda her toplantı ve programda şehrimizi anlatmaya, şehrimizin potansiyelini tanıtmaya devam edeceğiz.

Şehrimizin marka ürünlerini artırmak, gıda ve hayvancılıkta bölgemizin en önemli merkezi olmak için var olan potansiyelimizi kullanmalıyız. Bu itibarla daha çok üreteceğiz, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına her birimiz katkıda bulunacağız. Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi: “Dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışacağız.“ Gelecek nesillerimize daha güzel bir şehir, daha müreffeh bir ülke bırakmak için yılmadan, yeise kapılmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta MÜSİAD Genel Başkanımız olmak üzere katılımlarıyla bizleri mutlu eden siz değerli misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Erzincan’ın marka şehir olma yolunda bizlere katkı sunan, mesaisini bu uğurda harcayan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Programda daha sonra yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Düzenlenen toplantıya Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayati Gürkan ve kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi