Türkiye’de, İstanbul, İzmir ve Ankara’nın ardından dördüncü merkez olan Erzincan TEDAŞ eğitim merkezinde, 2014 yılı içerisinde, EKAK’ta 777, EKAT yenilemede 531, iş güvenliği eğitiminde 695 olmak üzere toplam 2003 kişiye eğitim verildi.

Yapılan incelemelerle ile ilgili olarak bir açıklama yapan TEDAŞ Eğitim Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Taşdemir; “ Bilindiği üzere Türkiye çapında TEDAŞ genel müdürlüğüne bağlı dört tane eğitim merkezimiz var. Buralarda elektrik dağıtım sektöründe çalışan personel buralarda eğitim görmektedir. Malumunuz türk elektrik dağıtım kurumuna bağlı 21 bölge var ve buralar özelleşti fakat buralarda çalışan tüm personel yine TEDAŞ genel müdürlüğümüzün bünyesinde eğitimlerini almaktadırlar. Erzincan bu dört eğitim merkezlerinden birisi. Ben şunu da ifade etmek istiyorum, bir ay içerisinde Avrupa’da ki elektrik dağıtım merkezlerine ait eğitim merkezlerini inceledim. Buralarda yapmış olduğumuz sunumlarda Türkiye’de İstanbul, İzmir ve Ankara gibi merkezlerde eğitim olduğunu ve Erzincan’da da bu merkezin olduğunu ifade ettiğimde Erzincan’da neden böyle bir eğitim merkezi kurulduğunu sormuşlardı. Tabi bildiğiniz gibi Erzincan kayıp ve kaçağın en az olduğu yerlerden birisi ben geçmişte de burada görev yaptım. Bu tür olaylarla pek karşılaşmadım ve bu konuda Erzincan Türkiye’ye öncülük etmiştir örnek teşkil etmiştir. Erzincan’da çok değerli hocalarımız mevcut diğer eğitim merkezlerimizde olduğu gibi. Bilinçli ve sağlam temellere dayalı bir eğitim verilmektedir. Erzincan’da ki bu eğitim merkezi şu an, sınıfları ve laboratuarları ile dört dörtlük bir eğitim merkezi olarak kayıtlara geçmiş durumda. Bu tabi ki böyle kalmayacak teknolojinin gelişmesi, eğitim kapsamının gelişmesi ile daha da verimli bir hale getirilmesi için elimizden geleni yaparak bazı incelemelerde bulunacağız. Gelecekte de eğitim merkezinin yanında iş gücü eğitim merkezi laboratuarı kurmak için çalışmalarımıza başladık. Burada da tüm kurumlarda alınan elemanların hangi dalda nerelerde çalıştıklarında daha verimli olabilir bunu ortaya çıkaracağız. Gerekli testlerden geçireceğiz ve böylece daha verimli çalışmasını sağlayacağız. Bu eğitim merkezleri bacası tütmeyen bir fabrika gibidir. Bakın her hafta 100 kişi Erzincan ilimizi ziyaret etmekte bu çok önemli bir ölçü. Gelen insanlar bazı otel lokanta vs gibi yerlerden faydalanmaktalar. Bu Erzincan’a gerçekten gözle görülür bir fayda sağlamaktadır. Bu kişiler Erzincan ilinin tanıtılmasında da çok önemli rol oynamaktadır. Bu yıl içerisinde 2000 kişi eğitimden geçiyor. Bu sayı önümüzde ki yıllarda da giderek daha da yukarılara çıkacaktır. Ayrıca bu yıl içerisinde personelimizi de arttırdık. Eğitime katılan arkadaşlarımızın yanında onlara eğitim verebilecek değişik branşlarda birçok eğitmen de aramıza katıldı” dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan TEDAŞ Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Dündar; “TEDAŞ Eğitim Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa Taşdemir bu gün eğitim merkezimize teşrif ettiler. Eğitim merkezimizde ki faaliyetlerimizi ve gelecekte ki faaliyetlerimizi değerlendiriyor. Bizi onurlandırdılar kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi