Bu gün öğle saatlerinde Erzincan’a gelen Meclis Başkanı Binali Yıldırım Erzincan il protokolünce Erzincan hava alanında çiçeklerle karşılandı. Yüzlerce vatandaş yeni Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı karşılamada yalnız bırakmadı.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, İlk olarak Erzincan Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Meclis Başkanı Binali Yıldırım, seçimlerde verdikleri destekten dolayı tüm Erzincanlılara teşekkür etti.

Binali Yıldırım valilik önünde yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “24 Haziran seçimleri öncesi seçimlere yaklaşan günlerde memleketimiz Erzincan’a geldik. Erzincan’da çok görkemli bir miting gerçekleştirdik. Ben öncelikle tüm aziz milletimize duydukları güvenden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni sistemin ilk cumhurbaşkanını ilk turda milletimizin oyları ile desteği ile seçtik. Adayımız Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin kurucu başkanı oldu. Aynı zamanda da milletvekilliği seçimleri de gerçekleşti. Bütün yurtta gayet huzur ve gücen içerisinde güzel bir seçim gerçekleştirdik. Memleketim Erzincan’da da başarılı bir seçim oldu. İki milletvekilimiz gelecek beş yıl için Erzincan’ı temsil edecekler. Erzincanlı hemşerilerimin bütün meseleleri ile ilgilenecekler, kendilerine başarılar diliyorum. Tabi hayat devam ediyor. İki ay önce başka konumdaydık şu an başka bir konumdayız. Konumumuz ne olursa olsun ülkemiz, milletimiz için elimizden geldiğince bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. TBMM’nin değişen sistemle oluşan yeni mecliste başkan olarak görev yapmak bir onur, bir şeref olarak görüyorum. Yeni dönemde inşallah TBMM yapacağı çalışmalar ile yürütmenin elini rahatlatacak yasal düzenlemelerin yanı sıra demokrasimizin daha da geliştirilmesi, hak ve özgürlüklerin daha da arttırılması yönünde gayret edecek.  Denge, denetleme ve yasal faaliyetlerini uzlaşma kültürünü geliştirerek, az münakaşa çok müzakere yöntemini belirterek sürdüreceğiz. Meclisimiz halen çalışmaya devam ediyor. Önünde iki kanun teklifi var. Birincisi önümüzdeki hafta ele alınacak öncelikli olarak bildiğiniz gibi OHAL sona erdi. Bu sona erince gerek FETÖ ile gerek terörle mücadele konusunda bir boşluk oluşmaması için bazı düzenlemeler yapılıyor. Bu düzenlemelere ihtiyaç var. Dolayısıyla o maddeler görüşülecek. İkinci teklif de bu gün verildi. Burada da bedelli askerlik ile ilgili bir düzenleme söz konusu. Aynı zamanda sağlık çalışanlarını ilgilendiren ve sporda şiddetin önlenmesine yönelik yine güvenlik boyutu olan düzenlemeler yer alıyor. İnşallah bunlar meclis tatile girmeden önümüzdeki hafta yasalaştırma imkânımız olacak. Ben bir kez daha seçimlerde verdikleri destekten dolayı hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Her zaman bizim yanımızda oldular bize güç verdiler. Bundan sonra da gerek milletvekillerimiz gerekse biz ülkemizin, memleketimizin, insanımızın huzuru refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Meclis Başkanı Binali Yıldırım Valilik ziyaretinin ardından 3. Ordu Komutanlığı ve ardından Erzincan Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirecek.

ADEM KÜÇÜKKAYA

Editör: Doğu Gazetesi