Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Tecrübe Konuşuyor” projesi kapsamında alanlarında tanınmış, tecrübe sahibi isimler gençlerle bir araya gelerek bilgi ve birikimlerini paylaşmaya devam ediyor. Projenin Erzincan’da gerçekleştirilen ayağında TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan moderatörlüğünde Milli Güreşçi Recep Kara ve Milli Boksör Onur Şipal gençlerle buluştu. 21 Mayıs 2015 tarihinde Erzincan Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda gençler Milli Güreşçi Recep Kara ve Milli Boksör Onur Şipal’in hayat hikâyelerini, tecrübe ve önerilerini dinledi. Programa Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü V. Burak Mumcu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce genç katıldı. Yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade eden Spor Programcısı Erdoğan Arıkan projeyi hayata geçiren Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür etti. Tecrübe Konuşuyor Projesi ile tercihlerini iyi yapmış kendi alanlarında başarılı olmuş isimlerin gençlerle buluşarak deneyimlerini paylaştıklarını ifade eden Arıkan, Milli Güreşçi Recep Kara ve Milli Boksör Onur Şipal’in hayat hikâyelerini, tecrübe ve deneyimlerini paylaşmaları için sahneye davet etti. Sıcak ve samimi bir ortam gerçekleştirilen sohbette Milli Boksör Onu Şipal’in Fenerbahçeli olduğunu belirten Arıkan, Milli Güreşçi Recep Kara’ya tuttuğu futbol takımını sordu. Milli Güreşçi Kara memleketi olan Samsunspor’u tuttuğunu belirtti. Süper Lig’de şampiyonluk yarışının Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçtiğini belirten Erdoğan Arıkan “34 hafta boyunca şampiyonluk yarışı verilen bir futbol sezonunda Fenerbahçe ve Galatasaray’ın şu maçta çok çok iyi oynadı bana büyük bir keyif verdi ve şampiyonluğu hak etti diyeceğiniz maç sayısı kaç arkadaşlar? 34 haftalık bir maratonda bir şampiyon adayı eğer bize sadece 2 kere 3 kere iyi futbol ile maç kazanıp puan almışsa bunun tartışılması lazım. Maalesef ülkemizde olaylara pek doğru bakamıyoruz. Sadece kazanmayı düşünen, kazanmak odaklı bakan bir bakış açımız var ama bunun yanında sporu iyi yapıyor muyuz? Sahada güzel şeyler oluyor mu? Bunu iyi değerlendirmiyoruz. Bundan sonra olaylara böyle bakalım ve hak edenin hakkını verelim. Dünya bu işe şöyle bakıyor: Olimpiyat oyunlarında yoksanız, olimpiyat oyunlarında bir sporcunuz kürsüye çıkamamışsa dünya sporu sizi yok sayıyor. Bu açıdan futbolun dışındaki dallar çok önemli. Kendimize şu soruyu sormamız lazım Rio de Janeiro 2016 Olimpiyat Oyunları yapılacak. Olimpiyat madalyası şansı olan kaç sporcuyu biliyorsunuz ülkemizde. 2 kişiyi sayabiliyoruz. Hâlbuki çok daha fazla sayabilmeliyiz. Ben şimdi sizlere Fenerbahçe’nin 11’ini sayabilir misiniz desem tak diye sayarsınız. Fakat futbolun dışındaki spor bakış açısına da bakmak lazım. İşte bu konuda bugün güzel bir fırsat bizim için.” dedi.

“SPOR YAPMAYI KÜÇÜK YAŞLARDAN BERİ ÇOK SEVİYORDUM”

Genç yaşlarda başarılı bir sporcu olacaklarını düşünüp düşünmediklerini, ailelerinin ve çevrelerinin kendilerine destek olup olmadıklarını Milli Güreşçi Recep Kara ve Milli Boksör Onur Şipal’e soran Erdoğan Arıkan’a ilk olarak Milli Güreşçi Recep Kara cevap verdi. Programda konuklar, salondaki öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Program sonunda Erdoğan Arıkan, Milli Güreşçi Recep Kara ve Milli Boksör Onur Şipal’e Erzincan’a özgü Bakır İşlemesi tabak hediye edilirken salon içerisindeki seyirciler arasında yapılan çekilişte ise 3 kişiye mini iPad hediye edildi.
Editör: Doğu Gazetesi