Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan İl Müftülüğünün organizesinde Tek Şehitler Cami görevlilerinin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle TEDAŞ lokalinde düzenlemiş oldukları programa katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin verildiği programda küçük çocuklar tarafından ilahiler seslendirildi. Vali Kahraman, programda yaptığı konuşmada tüm davetlilerin kutlu doğum haftasını tebrik ederek, Peygamber Efendimizi ve onun mesajlarını anlamaya çalışmamız gerektiğini belirtti.

Vali Kahraman konuşmasının devamında; “Peygamber Efendimiz adil bir idareciydi. Peygamber Efendimiz, garip, gurebanın, fakir fukarının, mazlumun, öksüzün ve yetimin olmak üzere herkesin peygamberi ve idarecisiydi. İdarecilik herkesi anlayabilmektir. Allah, Peygamber Efendimizi anlamayı ve onun getirdiği mesajları anlamayı nasip etsin. Allahü teâlâ, bir hadis-i kudsîde buyuruyor ki; “Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım.” O yüzden bütün kâinat Peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır. Böyle bir Peygamber Efendimize sahip olduğumuz için çok nasipliyiz. Bu yüzden onu anlamaya çalışıp, kendi hayatımızda örnek edinmeliyiz. Mümin iki ayaklıdır. Tek ayaklı değildir. Bu bakımdan hem dünya hayatımız hem de ahiret hayatımız kurtulur. Allah bu önemli günleri en iyi şekilde idrak etmeyi bizlere nasip eylesin.” Dedi.

Gerçekleştirilen programa Vali Kahraman, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Aras Edaş Erzincan İl Koordinatörü Alaattin Ateşal, Tek Şehitler Cami görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Editör: Doğu Gazetesi