Tercan merkez,belde ve köylerindeki vatandaşlara hizmet verecek olan hastane en son teknoloji ile donatılacak. 
 Hastane inşaatıyla birlikte sağlık çalışanları için 16 dairelik lojman yapılıyor.Hastane çalışmalarını yerinde inceleyen Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz,inşaat çalışmaları ile ilgili olarak şunları söyledi."26bin 536 metrekarelik alana yaptırılan inşaat yoğun bir şekilde devam ediyor. 
 Tercan Devlet Hastanesi inşaatı 2010 yılında temeli atılan bir inşaattır. Özellikle Doğu ile Batıyı birbirine bağlayan uluslar arası bir yol üzerinde bulunan bir ilçe olarak Tercan sağlık sağlık hizmetleri bakımından sıkıntı içerisinde bulunmaktaydı. Bununla ilgili olarak yapılan proje çalışmaları neticesinde,geliştirilen ve ihalesi yapılan hastane inşaatında toplan 750 metrekare gibi küçük bir alanda hizmet veren Tercan Devlet Hastanesi  16bin 136 metrekare kapalı,10bin 500 metrekare açık olmak üzere toplam 26 bin 536 metrekarelik bir kullanım alanında hizmet vermeye başlayacak.Bu çalışmalar ile birlikte Tercan'ın uzun yıllar boyunca ihtiyacını karşılayacak olan yeni devlet hastanesi tamamlanmış olacak"dedi.
Tercan'da 2010 yılında yapımına başlanan Tercan Devlet Hastanesi inşaatında çalışmaları üstlenen firmanın 2011 yılında zarar etmesinden dolayı durdurulan inşaatın aradan geçen 1 yıl sonunda 2012 yılında yeniden ihalesi yapılarak Nisan 2013'de inşaatına başlandığını vurgulayan Başkan yılmaz," 50 yataklı hastane bünyesinde 2 adet ameliyathane, 1000 metrekarelik Acil Servis bölümü, Cildiye,Göz,Kulak Burun Boğaz, Dahiliye, Çocuk, Diş ve Kadın Doğum klinikleri,Diyaliz merkezi,Röntgen, Laboratuar, Morg, yemekhane, hastane idari bölümleri ve kantin gibi bölümler bulunacak. Tercan,Çayırlı ve Otlukbeli ilçeleriyle Mercan,Kargın,Çadırkaya beldeleri ve köylerdeki vatandaşlara hizmet verecek olan hastane, ileri teknoloji ile donatılacak. Hastane inşaatıyla birlikte sağlık çalışanları için de 16 dairelik lojman yapımı da devam etmektedir. Bu çalışmalar ile birlikte Tercan'ın uzun yıllar boyunca ihtiyacını karşılayacak olan devlet hastanesi tamamlanmış olacak ve ilçe halkı artık Erzurum ve Erzincan hastanelerine gitmek zorunda kalmayacak. Hastanede çalışacak personel ve ziyaretçi bölgede maddi bir hareket sağlayacak Bir bölge hastanesi niteliği kazanacak olan hastane Tercan'ın yanı sıra Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerine de hizmet verecektir.
Editör: Doğu Gazetesi