Erzincan'ın Tercan İlçesinde Tercan Saltuklu Ortaokulu  tarafından organize edilen ve bu yıl 97. yılı gerçekleştirilen ' 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma' programı Tercan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantı salonunda gerçekleştirildi.            

        Organizasyona saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlanırken,  Tercan Saltuklu ortaokulu Matematik Öğretmeni Esra Kılıç tarafından davetlilere günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi.

Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy ve İstiklalimiz konulu video gösterimi ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Türkülerle 12 Mart Yusuf Ozan Özcan ve Selcan Çağlar tarafından seslendirildi.

İstiklal Marşı ve  Mehmet Akif Ersoy konulu , öğrenciler tarafından sergilenen tiyatro gösterisi ve İstiklal Marşı videosu davetliler tarafından büyük beğeni toplarken,  protokol ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

        Düzenlenen anma törenine, Tercan Kaymakamı Kürşad Karaca,  Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Nurhan Zeybek, İlçe Emniyet Müdürü Hacı Ahmet Aydogan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ercan Bozkurt, siyasi parti temsilcileri,daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi