Tercan Belediyesi-Toki işbirliği protokolü çerçevesinde Başbakanlığın onayı ile Mart 2013'te yapımına başlanan toplu konutlar hızla yükseliyor.Yaklaşık 17 Milyar TL'ye mal olacak konutlar 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Çalışmaları yerinde görerek incelemelerde bulunan Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. 2+1 ve 3+1 şeklinde 18 blok, 288 adet konuttan oluşan TOKİ konutlarının zamanında hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, "Tercan'ın ilk  toplu konut projesi olan Toki konutları, İlçemize bir prestij ve saygınlık kazandıracaktır. Tercan halkı da modern ve çağımıza uygun konutlarda ikamet edecektir. Tercan Belediyesi olarak halkımızın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir ortamda yaşamını sürdürebilmesi için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Tercan'a inşa edilen Toki konutları bunun en güzel bir örneğidir. Tercan halkı hizmetin en güzeline layıktır" dedi.
 Yaklaşık 40 dönümlük bir alanda 2+1ve 3+1 şeklinde yapılan toki konutlarının toplam 18  288 daireden oluştuğunu vurgulayan Başkan Yılmaz," Konutlardan 240  adet 2+1 tipi konutların her biri 85 metrekare olup maliyeti ise 67bin 400 TL,48 adet 3+1 konutların her biri 120 metrekare olup maliyeti ise 92 bin 300 TL'ye mal olacak. Konutların tamam içinde yaklaşık 17 milyar TL harcama yapılacak. Konutların inşaat maliyetinin %10'u peşin geri kalanı ise 15 yıl vadeli olacak. 
 Konut sahipleri 2014 yılında kanalizasyon,içme suyu,yol ve çevre düzenlemesi bitmiş bir şekilde anahtarlarını teslim alacaklardır. Tercan'da ilk defa gerçekleştirilen toplu konut projesinin ikinci etabının da önümüzdeki yıl içerisinde başlatmayı planlamaktayız.Bu konuda ilçe halkından yoğun bir talep gelmektedir"diye konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi