VALİLİKTEN YAPILAN OPERASYONA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"2 Ocak 2018 tarihinde Refahiye İlçesi Söğütlü Köyü kırsal kesiminde icra edilen arama tarama faaliyetinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarına ait 1 adet 8 kişilik sığınak bulunarak kullanılamaz hale getirilmiştir. 
03 Ocak 2018 tarihinde Refahiye İlçesi Alacaatlı Köyü kırsal kesimindeki Kurtlu Tepe mevkiinde icra edilen arama tarama faaliyetinde, içerisinde yaşam ve ilk yardım malzemeleri bulunan 6 kişilik bir başka sığınak bulunarak kullanılamaz hale getirilmiş, ele geçirilen malzemeler yerinde imha edildi.
04 Ocak 2018 tarihinde ise Refahiye İlçesi, Alacaatlı Yaylası, İşilor Deresi mevkiinde icra edilen arama tarama faaliyetinde, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarına ait 4 adet depo bulunmuş ve içerisinde, muhtelif gıda, giyim, ilk yardım ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler yerinde imha edilmiştir. 
Son 3 gün içerisinde; 1 adet kuzineli soba, muhtelif yaşam ve ilk yardım malzemesi, 9 adet 12 kilogramlık tüp, 7 adet piknik tüpü,  1 adet üçlü set üstü ocak, 1 adet tüplü sac,  4 adet büyük, 4 adet küçük akü, 7 çift mekap ayakkabı,  20 metre urgan halat, 6 adet el lambası, 15 kilogram tulum peyniri,  20 kilogram un, 5 kilogram toz şeker, 17 kilogram makarna, 5 kilogram pirinç, 1 kilogram kuru fasulye, 35 adet 820 gramlık bezelye konservesi, 28 kilogram çeşitli konserve, 33 paket Nescafe,  1,5 kilogram pul biber, 10 paket hamur mayası, çok sayıda ilaç, enjektör ve ilk yardım malzemesi ile çok sayıda tava, tabak, tencere, çatal, kaşık vb. mutfak malzemesi, bol miktarda temizlik malzemesi, 81 adet büyük ve küçük tip kalem pil, çok sayıda giyecek ve iç çamaşırı, battaniye, hasır, kilim, vb. yaşam, temizlik ve ilk yardım malzemesi olmak üzere toplam 127 kalem malzeme ele geçirilmiştir. 
Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla ilimizde terör unsurlarının bulunmasına yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: Doğu Gazetesi