Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Demirkent Terzibaba Orta Okulunun hazırladığı bir programa konuşmacı olarak katıldı.

Mevlid kandili olması ve Hz. Peygamber’in Kutlu Doğum’u anısına düzenlenen programda İl Müftüsü Yavuz Karabayır katılımcılara Hz. Peygamberin önderliğini, ahlâkını ve Mü’minler nazarında bugün nasıl bir anlayışla karşılandığını güncel bilgilerle anlattı.

Müftü Karabayır, Hz. Peygamber’i insanların anmaktan ziyade daha derinlemesine anlama ve onun sünnet-i seniyye’sine teslim olarak yaşamasına ihtiyacı olduğunu, sünnet düşmanlığının prim yaptığı günümüzde, daha derin bir teslimiyetle onun getirdiği ilkelere sarılmak gerektiğinin lüzumundan bahsetti.

Müftü Karabayır; “Bugünki güzel imkânlar Mehmed Zâhid Kotku, Hacı Veyiszâde gibi İslam büyüklerinin gayretleri, samimiyetleri, hizmetleri ve gözyaşlarının neticesidir. Son model binaların içini ilimle, irfânla, samimiyet ve teslimiyetle mücehhez gençlerle doldurmalıyız. Çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz. Rabbimizin huzuruna çocuklarımızın elinden tutarak; -yâ Rabbi, bu benim yavrum, senin istediğin gibi yetiştirdim- diyebilmeliyiz” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi