12 Öğrencinin yaptığı 17 eser Erzincan Park AVM’de görücüye çıktı.  Erzincan Park AVM’de yapılan serginin açılışına Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Erzincan Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk ve Kurum Müdürleri katıldı.

Bakanlık ve Genel Müdürlük olarak özellikle bu çalışmaları arttırmak adına büyük bir öz veriyle hareket ettiklerini belirten Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek;“Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün katkılarıyla iki dönem boyunca sürdürdüğümüz ve 12 kursiyerimizle başlatmış olduğumuz Tezhip Sanatı kursumuzda 12 öğrencimizle beraber bugün sergi aşamasına gelmiş bulunmaktayız.  İki dönemlik çalışma süresince 17 tabloyla öğrencilerimiz emeklerine sergileme aşamasına gelmiş bulunuyorlar. Biz Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak öğrencilerimize sadece barınma beslenme imkanı dışında onların geleceğe daha iyi hazırlanmaları, maddi ve manevi anlamda donanımlı olmaları adına onların yüreklerine ve gönül tellerine dokunmak adına bu tip çalışmaları önemsediğimizi Bakanlık olarak Genel Müdürlük olarak özellikle bu çalışmaları arttırmak adına büyük bir öz veriyle hareket ettiğimizi de belirtmek istiyorum.  Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza kursiyer öğrencilerimize Erzincan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz Gün beye,  Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Sayın Ziya Yavuz beye, hoca hanıma ve tüm yavrularımıza emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Tezhip Kursu Hocası FeyzanurTaşkesen; “  Tezhip altınlama kelimesinden gelmektedir.  Eski dönemlerde Tezhip Kuranı Kerim süslemesinde kullanılmıştır. Günümüzde de artık tablolarda kullanılmaya başlamıştır. Biz de bunu günümüzde sunmaya çalışmaktayız.” Şeklinde açıklama yaptı. Kendilerine destek olan hocalarına teşekkür eden Kurs Öğrencisi Nur Beyza Zengin; “ Hocalarımızın sayesinde bunları yapabildik. Benim yaptığım eserde nazar duası var. Birçok eserimizde daha çok Tasavvufla ilgili çalışmalarımız var. Bütün hocalarımıza çok teşekkür ederim.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi