Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma yaklaşık 15 gün önce öğrenimlerine başlayan Tıp Fakültesi son sınıf öğrencileri hastanenin Genel Cerrahi, KBB, Kadın Doğum, vb. ünitelerinde eğitim faaliyetlerini sürdürüyorlar.
Hastanede eğitim çalışmalarına katılan Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencilerinden Yılmaz Avşar, ‘’15 gündür buradayız ve sıkı çalışıyoruz. Acil serviste görev alıyorum. Haftada bir nöbetimiz var, daha çok hastaya bakıyor ve visitlere katılıyoruz’’ diye konuştu. Uygulama açısından yoğun çalıştıklarını belirten Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Serap Kılıç da,  ‘’Yeni olmasına karşın burada öğrenciler açısından ideal bir çalışma  ortam var, Hocalarımız ile eğitimlerimiz son derece verimli geçiyor’’ şeklinde konuştu.
     Araştırma Hastanesine gelen 7 son sınıf (intörn) öğrencisinden 4’ü İç Hastalıkları Kliniğinde, 3’ü ise Acil Serviste çalışmalara katılıyorlar. Öğrenciler öğrenimlerinin yanı sıra klinik, poliklinik, seminer ve nöbet faaliyetlerinde görev alırken, hocalarla birlikte hasta visitleri ve takibine katılarak da pratik yapıyorlar. Tıp Fakültesi öğrencileri önümüzdeki aylarda, Hastanenin Genel Cerrahi, KBB, Kadın Doğum, vb. ünitelerinde eğitim faaliyetlerini sürdürecekler. Erzurum’da staj eğitimi sürdüren 2 öğrenciler bu eğitimlerinin ardından Erzincan Üniversitesi Araştırma Hastanesine gelerek öğrenimlerine burada devam etmeleri bekleniyor.
     2008 yılında ilk öğrencilerini alan Tıp Fakültemizde, bu yıl 31 yeni öğrenci aramıza katılmış ve toplamda 133 öğrenci yükseköğrenim görmektedir.
Editör: Doğu Gazetesi