Erzincan Berberler ve Kuaförler Odası tarafından Sosyal Destek Programı kapsamında hayata geçirilen "Altın Tırnaklar Projesi" çerçevesinde, 20 kadına tırnak bakımı ve girişimcilik konusunda eğitim veriliyor. Ebru sanatıyla tırnak süslemeyi de öğrenen kursiyerler, tırnakları ebru desenleriyle rengarenk hale getiriyor.

Kurs öğreticisi Bilge Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyerlere tırnak bakımı ve tırnak süsleme konusunda eğitim verdiklerini belirterek, "Burada tırnak süsleme, manikür, pedikür olmak üzere her şeyi öğrendiler" dedi.

Takma ve orijinal tırnakların ebru desenleriyle süslendiğini belirten Gül, özel bir karışımla bardakta hazırladıkları suyun içerisine ojeleri boşalttıklarını, ardından tırnağı bu suya batırarak süsleme işlemini tamamladıklarını söyledi.

Kursiyerlerden 22 yaşındaki Sedanur Çelebi ise "Tırnak süslemenin, damganın, ebrunun ne olduğunu, tırnaklara taşların nasıl yapıldığını bilmiyorduk ama burada 2,5 ayda hepsini öğrendik. Ebru sanatının herkesin bildiği gibi sadece kağıtta uygulandığını sanıyorduk" diye konuştu.

Nurten Kaptan (36) da "Manikür-pedikür bilmiyorduk. Buraya geldik her şeyi öğrendik. Ebru sanatının sadece kağıt üzerinde olduğunu biliyorduk ama tırnağa uygulandığını burada gördük" dedi.

Kursiyerlerden Özlem Ulucan (28) ise "Kursa başladığımızda herhangi bir konu hakkında bilgimiz yoktu, 2,5 aylık sürede tırnağın ve tüm vücudumuzun yapısını öğrendik. Şimdi biriyle konuştuğumuzda tanıştığımızda ilk olarak elleri dikkatimizi çekiyor. Bunu meslek olarak kullanabiliriz" ifadesini kullandı. Ulucan, "Ebru sanatını dergilerden ya da internetten görüyorduk. Nasıl olduğunu bilmiyorduk. Hocamızın yardımıyla artık ebru uygulamasını öğrendik. Su ve oje yardımıyla tırnaklara ebru çıkarmasını yapıyoruz" diye konuştu.

Erzincan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hakan Sudaş da 20 kursiyerin katıldığı kursun 256 saat süreceğini belirtti. 

Projenin 80 bin lira bütçeli olduğunu kaydeden Sudaş, "Bu parayla eğitim merkezimizi oluşturduk ve malzemelerimizi satın aldık. Kursiyerlerimiz el ve ayak bakımının yanı sıra tırnak süsleme, takma tırnak konularında bilgilendirildi. Sektörümüzün eleman ihtiyacı çok fazla, amacımız bu ihtiyacı karşılamak" ifadelerini kullandı.

Sudaş, kursiyerlere iş yeri açmaları için girişimcilik eğitimi de verdiklerini sözlerine ekledi.
Editör: Doğu Gazetesi