Arbede kavgaya dönüşmeden araya girenler tarafından yatıştırıldı.

TOKİ tarafından ErzincanUlalar beldesinde yapımı tamamlanan 750 adet konutun kura çekimi Ulalar Belediyesi Düğün Salonu'nda yapıldı. yapılan kura çekimine Cumhuriyet Halk Partisiİzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhuriyet Halk PartisiErzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, Ulalar Belediye Başkanı İsmail Can, Ulalar eski Belediye Başkanı Yaşar Kaya ve vatandaşlar katıldı. CHPİzmir Milletvekili Musa Çam ve CHPErzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık’ın, hak sahiplerinin dairelerinin belirlenmesi için yaptıkları kura çekiminin ardından kendisine haksızlık edildiğini söyleyen ve kürsüdeki mikrofonu eline alarak bir konuşma yapan Ulalar eski Belediye Başkanı Yaşar Kaya’ya, yeni Belediye Başkanı İsmail Can müdahale edince kura çekiminde arbede yaşandı.

Mikrofonu eline alarak konuşma yapan eski Belediye Başkanı Yaşar Kaya, "Bu projeye emek veren, bu projeye değer katan biri olarak burada hiç emek vermeyen insanların kura çekimine davet ederken gönül isterdi ki bu projeyi başlatan ve emek veren biri olarak bu nezaketi göstermiş olsalardı. Ama bu arkadaşlar bu nezaketi göstermediler. Ben herkesten özür diliyorum. Böylesine söz almak istemezdim. Ancak bunu bile içine sindiremeyenler bunu kendilerine reva görüyorlar ama bize reva görmüyorlar. Bu proje Ulalar’a hayat veren bir projedir. Bu proje ile 750 insanımız ev sahibi oldu. Belediye sürekli gelir sahibi olacak. Bu projede sağlanan kaynakla tüm beldemizin alt yapı ve üst yapı sorunları çözüldü. Ama bunun kıymetini bilen oldu bilmeyen oldu. Ama 40 gün önce seçim meydanlarında sayın vekil ‘burası bir mezardır burası çürük ve denetimsizdir’ dedi.” ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine yeni Belediye Başkanı İsmail Can, eski Belediye Başkanı Yaşar Kaya’nın elinden mikrofonu almak istedi. Bu sırada eski ve yeni belediye başkanı arasında bir arbede yaşandı. Yaşanan arbedeye vatandaşlar da katılınca CHPİzmir Milletvekili Musa Çam ve CHPErzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, araya girerek arbedeyi yatıştırmaya çalıştı. CHPİzmir Milletvekili Musa Çam ve CHPErzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, arbedenin yatışmasının ardından salondan ayrıldı. 

Yaşanan olayların yatıştırılmasının ardından; TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 750 konutun kura çekimine geçirildi. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde, 400 adet B1 tipi alt gelir gurubu, 240 adet C tipi sosyal konut ve 110 adet Y tipi sosyal konutların hak sahipleri belli oldu. 
Editör: Doğu Gazetesi