Erzincan Belediyesinde düzenlenen programa Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Erzincan Milletvekili Sayın Sebahattin Karakelle, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı V. Tuğgeneral Mehmet Göktan, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, il protokolü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Programda Vali Abdurrahman Akdemir ve il protokolü ile salonda bulunan diğer davetlilerle bayramlaştı. Ardından bir konuşma yapan Vali Abdurrahman Akdemir, tüm İslam âleminde ve ülkemizde bayramın huzur ve barış içerisinde geçmesi temennisinde bulundu. Vali Akdemir konuşmasının devamında “Bayramı buruk geçiriyoruz, gönül isterdi ki tüm dünyada özellikle İslam coğrafyasında huzur ve barış olsun. Ama maalesef bayramları istediğimiz gibi yaşayamıyoruz. Temennimiz şudur ki, bundan sonra bütün dünya huzur, güven ve barış içerisinde nice bayramları kutlarız.” Şeklinde konuştu.
Konuşmasında sürücüleri trafik kurallarına uymaları yönünde uyaran Vali Akdemir “Her bayram olduğu gibi bu bayramda da çok fazla misafirimiz Erzincan’a geldi. İstiyoruz ki bu bayramda da kalbimiz hüzünle dolmasın, trafik kurallarına uyalım, sevincimizi bozmayalım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Erzincanlıların, aziz milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum” dedi.
Erzincan Belediyesi'ndeki bayramlaşma töreninin ardından Vali Abdurrahman Akdemir ve beraberindekiler Erzincan Emniyet Müdürlüğüne gelerek emniyet mensupları ile bayramlaştılar. Emniyet Müdürlüğündeki bayramlaşma programında konuşan Vali Akdemir “her türlü fedakârlıkla, bu milletin rahat ve huzur içerisinde yaşayabilsin diye çalışan bir teşkilatın mensuplarısınız. Biz sizlerin bu ülke için ne kadar büyük fedakârlıklar yaptığınızın farkındayız. Bu bayramda da herkes ailesi ile birlikteyken sizler görev başındasınız. Bundan dolayı da hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.
            Daha sonra 100. Yıl Atatürk Huzurevine giden Vali Abdurrahman Akdemir, burada huzurevi sakinlerinin bayramını kutladılar. Huzurevi ziyaretinin ardından 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Vali Akdemir, engelli çocuklarla yakından ilgilenerek onların bayramını kutladı. Ardından İl Jandarma Komutanlığına giden Vali Akdemir, bayramını memleketlerinden uzakta geçiren görevli er ve erbaşlarla bayramlaştı. İl Jandarma Komutanlığı ziyaretinin ardından son olarak Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Merkezini ziyaret eden Vali Abdurrahman Akdemir, burada yatan hasta vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek bayramlarını kutladı.
Editör: Doğu Gazetesi