Erzincan Ticaret İl Müdürü Recai Palabıyık; “Erzincan Ticaret İl Müdürlüğü olarak 6502 Sayılı Tüketicinin haklarını korunması hakkında ki kanunun 54-55-56. Madde hükümlerince ilimiz de çok yönlü ve kapsamlım olarak denetimlere başlamış bulunuyoruz” dedi.

Ğalabıyık açıklamasının devamında; “54-55- ve 56. Maddenin konuları etiket denetimleri, Garanti belgesi kontrolü, kullanma kılavuzları kontrolleri şeklindedir. Bu bağlamda Ticaret İl Müdürlüğü olarak altı kişilik bir ekip kurarak personelimiz adım adım, didik didik olarak tüm esnafımız denetlenmek te. Bizlerin vatandaşlardan istediğimiz gördükleri aksaklıkları dile getirmeleri diyen Erzincan Ticaret İl Müdürü ve il tüketici hakem heyeti başkanı Recai Palabıyık, “Alış veriş yapan vatandaşlar mutlaka reyon fiyatı ile kasa fiyatlarını karşılaştırsınlar. Bu gibi durumlar da uyuşmazlığın olması halinde ilgili kasiyer uyarılarak reyon fiyatının düşük olduğunun talep edilmesi gerekir.

Bizlerde tüketicinin korunması hakkındaki kanun hükümlerinde kasa ve reyon fiyatlarındaki farklılık durumun da tüketici lehinde olan fiyat geçerlidir diyen. Erzincan Ticaret İl Müdürü ve il tüketici hakem heyeti başkanı Recai Palabıyık, bu nedenle herhangi bir fahiş Fiyat alındığın da vatandaşlarımızın hassas olmaları, özellikle kasiyeri uyarmaları ve uygulanan Fiyat durumunu sonuçlandırmalı. Bizler her zaman ilimizde bu konu da sonuna kadar mücadeleye ve denetimlere hazırız. Bir şikâyet veya sorun halinde tüketici sorunları hakem heyeti başkanlığı her zaman devrededir, her zaman kapımız açık buyursun gelsinler. il tüketici hakem heyeti olarak her şeyi fazlası ile yapmaya hazırız” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi